Recept Vanilkové pohankové sušenky Dia Veg Bezlep

Taanka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vanilkové pohankové sušenky

Postup

Pohanku a semínka namočíme přes noc do vody. Pohanka díky tomu změkne a zesládne, lněná semínka se lehce obalí slizem a sušenky tak skvěle udrží pohromadě. Druhý den si předehřejeme troubu na 180°C. Namočenou pohanku přemístíme i s trochou vody do mixéru, přidáme semínka a kokos a vše rozmixujeme na hustou hmotu. Přidáme 100 g strouhané mrkve, která sušenky osladí a odlehčí. Vanilkový lusk rozřízneme, vyškrábeme zrníčka a přidáme ke směsi. Ještě jednou vše promixujeme, aby se suroviny spojily. Plech si vyložíme papírem na pečení a lžící na něj tvoříme sušenky. Pečeme asi půl hodiny do hněda.

Recept je z kategorií: Pro diabetiky

Nahlásit recept

  • 12.07.11 vloženo
  • 10666x zobrazeno

Ingredience

  • 150 g loupané pohanky
  • 100 g mrkve
  • 50 g lněných semínek
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 1 vanilkový lusk

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Taanka 12.7.11 14:32

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Vanilkové pohankové sušenky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vanilkové pohankové sušenky

jolana
5068 příspěvků 12.7.11 18:23

Taanko, dik za recept (oba dva) uz je namocene :)..a fotecky mas taky moc hezky :potlesk:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz