Recept Vandrácké šťavnaté těstoviny

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vandrácké šťavnaté těstoviny

Postup

Do kotlíku dáme na oleji zpěnit cibuli, potom maso nebo pokrájené buřty, na drobné kousky pokrájenou zeleninu - krátce prosmahneme. Přidáme protlaky, koření a hodně vody (asi tak do 1/2 nádoby) a jakmile přivedeme k varu, vhodíme těstoviny. Vaříme do změknutí těstovin. Nakonec přidáme eidam a promícháme. Je to skvělé a nají se z toho hodně lidí.
PS: někdy je třeba těstoviny uvařit zvlášt, to když se do omáčky plné masa a zeleniny už nevejdou. Ale takhle je to lepší už kvůli našpinění nádobí.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 04.03.04 vloženo
  • 4881x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 pytlík těstovin (nebo víc podle počtu lidí a velikosti kotlíku)
  • 4 rajské protlaky (může být i míň, ale čím víc tím líp)
  • rozličná zelenina (např.mrkev, lilek, květák, rajče, paprika, zelí..co zrovna máme po ruce)
  • rozličné koření (pepř, curry, sl.paprika, česnek, bylinky..)
  • cibule (kolik chceme, třeba 2)
  • buřty nebo párek (samosebou lepší je mleté maso, ale v létě se na vandru kazí) - a nebo maťo vůbec dávat nemusíme
  • sýr Eidam (nebo jiný)
  • trochu oleje, nebo jiného tuku
  • voda nebo sníh.

Doporučená příloha

  • pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 19.10.18 13:09

Vařila jsem doma a tak jsem si dovolila upravit postup a vzít vícero nádobí ;-) . K přípravě jsem použila vepřové párky a drobně sekanou dunajskou klobásu, vepřové sádlo, cibuli, mrkev, červené a zelené papriky, feferonku, rajčata, domácí kečup místo protlaku, mletý pepř a trochu kari, uzený eidam a kolínka uvařená zvlášť.

Na sádle jsem opekla pokrájené uzeniny, výpek slila do kastrolu. Na ochuceném tuku jsem osmažila cibuli, přidala drobně krájenou mrkev, papriky a feferonku. Okořenila jsem, ale nesolila(!). Nechala jsem podusit. Přidala rajčata a opět jsem dusila dokud rajčata nepustila šťávu a nezměkla. Úplně nakonec jsem vmíchala kečup, uvařená kolínka a strouhaný sýr. Jen jsem lehce promíchala, nechala rozpustit sýr a podávala jsem.

Solit opravdu nebylo třeba, sůl z uzenin a sýra pokrm ochutila dostatečně. Na čundru vařené v jednom kotlíku bude chutnat nejméně stejně dobře, pravděpodobně daleko lépe! :palec: :potlesk:

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Vandrácké šťavnaté těstoviny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vandrácké šťavnaté těstoviny

Ejo, moc ti děkuji. To sme vymysleli kvůli jednoduchosti. Jak jezdíme na vandry, každý vzal něco, a pak se to smíchalo dohromady. A většinou to dopadlo super. Vezmu na to skoro vždycky zbytky (nezkažené) z lednice, takže to pokaždý chutná jinak.

Eja
3841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vandrácké šťavnaté těstoviny

Kari, to je geniální recept, pokud se to pěkně okoření, tak tam fakt maťo nemusí být. Mňam.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz