Recept Vandrácké šťavnaté těstoviny

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vandrácké šťavnaté těstoviny

Postup

Do kotlíku dáme na oleji zpěnit cibuli, potom maso nebo pokrájené buřty, na drobné kousky pokrájenou zeleninu - krátce prosmahneme. Přidáme protlaky, koření a hodně vody (asi tak do 1/2 nádoby) a jakmile přivedeme k varu, vhodíme těstoviny. Vaříme do změknutí těstovin. Nakonec přidáme eidam a promícháme. Je to skvělé a nají se z toho hodně lidí.
PS: někdy je třeba těstoviny uvařit zvlášt, to když se do omáčky plné masa a zeleniny už nevejdou. Ale takhle je to lepší už kvůli našpinění nádobí.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 04.03.04 vloženo
  • 4787x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 pytlík těstovin (nebo víc podle počtu lidí a velikosti kotlíku)
  • 4 rajské protlaky (může být i míň, ale čím víc tím líp)
  • rozličná zelenina (např.mrkev, lilek, květák, rajče, paprika, zelí..co zrovna máme po ruce)
  • rozličné koření (pepř, curry, sl.paprika, česnek, bylinky..)
  • cibule (kolik chceme, třeba 2)
  • buřty nebo párek (samosebou lepší je mleté maso, ale v létě se na vandru kazí) - a nebo maťo vůbec dávat nemusíme
  • sýr Eidam (nebo jiný)
  • trochu oleje, nebo jiného tuku
  • voda nebo sníh.

Doporučená příloha

  • pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 19.10.18 13:09

Vařila jsem doma a tak jsem si dovolila upravit postup a vzít vícero nádobí ;-) . K přípravě jsem použila vepřové párky a drobně sekanou dunajskou klobásu, vepřové sádlo, cibuli, mrkev, červené a zelené papriky, feferonku, rajčata, domácí kečup místo protlaku, mletý pepř a trochu kari, uzený eidam a kolínka uvařená zvlášť.

Na sádle jsem opekla pokrájené uzeniny, výpek slila do kastrolu. Na ochuceném tuku jsem osmažila cibuli, přidala drobně krájenou mrkev, papriky a feferonku. Okořenila jsem, ale nesolila(!). Nechala jsem podusit. Přidala rajčata a opět jsem dusila dokud rajčata nepustila šťávu a nezměkla. Úplně nakonec jsem vmíchala kečup, uvařená kolínka a strouhaný sýr. Jen jsem lehce promíchala, nechala rozpustit sýr a podávala jsem.

Solit opravdu nebylo třeba, sůl z uzenin a sýra pokrm ochutila dostatečně. Na čundru vařené v jednom kotlíku bude chutnat nejméně stejně dobře, pravděpodobně daleko lépe! :palec: :potlesk:

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Vandrácké šťavnaté těstoviny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vandrácké šťavnaté těstoviny

Ejo, moc ti děkuji. To sme vymysleli kvůli jednoduchosti. Jak jezdíme na vandry, každý vzal něco, a pak se to smíchalo dohromady. A většinou to dopadlo super. Vezmu na to skoro vždycky zbytky (nezkažené) z lednice, takže to pokaždý chutná jinak.

Eja
3837 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vandrácké šťavnaté těstoviny

Kari, to je geniální recept, pokud se to pěkně okoření, tak tam fakt maťo nemusí být. Mňam.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Hruškový koláč Hruškový koláč
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz