Recept Valihrachův kapr

Baborka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kapra naporcujeme, osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem a posypeme paprikou. Do pekáče dáme takto připraveného kapra, přidáme máslo a na kroužky pokrájenou cibuli, pečeme 15 min. Mezitím si smícháme šlehačku s nastrouhaným křenem. Tímto polijeme kapra a pečeme dalších 15 minut. Pak toubu vypneme a kapra necháme dojít v troubě ještě dalších 15 minut. Výsledkem by měl být voňavý kapr po křenu a vypečená omáčka ze šlehačky. Tento recept je mého muže, který takto dělá kapra už léta a u známých má úspěch.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 02.09.06 vloženo
  • 3811x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • kapr
  • sůl
  • 3 stroužky česneku
  • paprika sladká mletá
  • 100g másla
  • 1 střední cibule
  • 250 ml šlehačka
  • 100 g křenu

Doporučená příloha

  • chléb, rohlíky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Valihrachův kapr

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz