Recept Valašský frgál

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Náplně: Maková: Semletý spařený mák ve mléku, zahuštěný bešamelem spolu s marmeládou (kyselejší chuti) mletou skořicí, cukrem a hrozinkami. Natřený koláč sypeme posýpkou a pečeme. Tvarohová: Rozmíchaný tvaroh s cukrem, žloutky, hrozinkami a sněhem z vaječných bílků. Natřený koláč se sype posýpkou a strouhaným sýrem. Hrušková: Sušené hrušky spolu se sušenými jablky omyjeme a uvaříme s badyánem doměkka. Vodu z vaření nevyléváme ! Po vychladnutí semeleme, rozředíme vodou z vaření a dochutíme povidly a cukrem. Zelná: Kysané, oprané, na špeku a cibuli podušené zelí spolu se solí a cukrem se vychladí. Plní se koláčové těsto. Koláče lze také plnit či mazat různými druhy ovoce či pomazánek. Např: borůvkami, strouhanými jablky, švestkami, mletými ořechy atd.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 09.10.02 vloženo
  • 21174x zobrazeno

Ingredience

  • 900 g mouka polohrubá
  • 150 g tuk
  • 110 g cukr krupice
  • 60 g droždí
  • 350 g mléko
  • 2 ks vejce
  • 10 g sůl
  • Posýpka:
  • 75 g cukr mletý
  • 300 g mouka hladká
  • 150 g máslo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Valašský frgál

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Valašský frgál

„zatloukale, zatloukale“… to má být jako skrytá reklama, jo????? :-))))))…jsi ale šikula, aspoň znám zase nějaké stránky navíc :-)))

primas
5 příspěvků 25.01.09 03:43
FRGÁL

najdete taky na http://www.frgal.cz :o) Dobrou chuť.

Alice
104 příspěvků 10.10.02 07:11
Je to kolac,

ale na valassku mu rikaji i vdolek. Jsem prazanda telem i dusi vcetne vsech praprababicek, takze netusim, proc :o(
Tohle mnozstvi je na cca 5ks, ale myslim, ze v pripade dobrych veci se z velikosti nestrili. Takze doporucuji dle nalady. Dobrou chut!

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Alice...

Takže ne vdolky, ale koláče, nebo jenom jeden velký koláč? Již si to tak moc dobře nepamatuji, pouze tu dobrou chuť! Děkuji Ti za bleskové napsání tohoto flexibilního receptu! Měj se pěkně.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz