Recept Valašské zelí

Pita Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kyselé zelí uvaříme ve vlastním nálevu s trochou vody do měkka. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme 2/3 mouky a připravíme si jíšku, kterou zalijeme vývarem z kyselého zelí. Poté zjemníme smetanou, rozmíchanou se zbytkem mouky, povaříme a přecedíme. Do hotové omáčky přidáme asi 1/5 vařeného zelí (zbytek použijeme k jiným účelům) a dochutíme octem a solí. Uvařenou Valašskou klobásu přelijeme horkou zelovou omáčkou a podáváme s chlebem nebo vařenými brambory.

Recept je z kategorií: Historické recepty

Nahlásit recept

  • 30.04.06 vloženo
  • 8166x zobrazeno

Ingredience

  • Suroviny:
  • 100g Valašské klobásy
  • 600g kyselého zelí
  • 100g kyselé smetany
  • sádlo, hladká mouka, cibule, nálev ze zelí, ocet, sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Valašské zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz