Recept Valašské krajáčky

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Valašské krajáčky

Postup

Těsto zpracujeme jako na vánočku, necháme dobře vykynout a pak tvarujeme maličké bochánky, které klademe na vymazaný plech, necháme znovu vykynout a pak upečeme do zlatova. Upečené bochánky vložíme do větší mísy, posypeme mákem a cukrem, posekanými sušenými švestkami a zalijeme horkým mlékem. Čerpáno z magazínu pro zákazníky supermarketů (6/2002).

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 02.10.04 vloženo
  • 4626x zobrazeno

Ingredience

  • 600 g hladké mouky
  • 1/4 l mléka
  • 150 g másla
  • 100 g pískového cukru
  • 3 žloutky
  • 40 g droždí
  • citronová kůra
  • vanilkový cukr
  • sůl
  • mletý mák
  • 100 g sušených švestek
  • moučkový cukr na posypání
  • 4 dl mléka.

Doporučená příloha

  • bylinkový čaj a slivovice.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Valašské krajáčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz