Recept Valašské klobásy zapečené
Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Uděláme těsto jako na buchty (bez cukru, jen do kvásku dáme špetičku cukru, aby rychleji vzešel). Když těsto vykyne, rozdělíme je na 8 dílů, vyválíme obdélníčky a do každého zavineme půlku klobásy, kterou nejprve dobře vidličkou propícháme. Pak těsto stočíme a podlouhlé buchty klademe vedle sebe na pekáč, mastíme je mezi sebou aby se neslepily. Upečené necháme vychladnout a studené krájíme na tenké plátky.
Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky
- 16.05.03 vloženo
- 8514x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- Kynuté těsto:
- 1/2 kg mouky
- 5 dkg tuku
- 2 dkg droždí
- 1 vejce
- 1/4 l mléka
- asi 3/4 dkg soli
- 4 páry uzených klobás
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Valašské klobásy zapečené
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Valašské klobásy zapečené
12 příspěvků 11.7.03 15:05
Ve Frenstate se jako napln puvodne nepouzivaly uzene klobasy, ale velice jemne mlete maso, osolene, okorenene. Recept si s sebou bohuzel odnesla teticka na vecnost.
Rodina ale pouziva zjednodusenou verzi: (kupovane) listkove testo se rozvali na asi 25 cm dlouhe, 8 cm siroke a 5 mm vysoke obdelniky, na ktere se doprostred polozi asi 20 cm dlouhy kus bile klobasy, jejiz konce predem stlacime, aby napln nevytekala, testem klobasu obalime, stocime do podkovy, dame na plech (pouzivam pecici papir, takze nemazu ani nevysypavam) a pomazeme rozslehanym vejcem. Peceme do zlatova. Je to strasne dobre, hlavne ty konecky, do kterych nejvic nasakne stava.