Recept Valašské frgaly se zelím

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do prosáté mouky vmícháme sůl, cukr, vlijeme vlahé mléko a rozpuštěný tuk i žloutky. Rozdrobíme žloutky a necháme rozpustit. Vymícháme hladké vláčné těsto a necháme nakynout asi 30 minut přikryté. Rozdělíme na 4-5 dílů na lehce vymazaný plech. Rukama potřenýma kapkou oleje vytvarujeme kruh stejnoměrně silný, potřeme náplní (krájené spařené zelí a rozinky s kořením), posypeme drobenkou, pokapeme rumem a pečeme v horké troubě po krátkém nakynutí.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 4261x zobrazeno

Ingredience

  • 300g hladké mouky
  • 200g hrubé mouky
  • 120g cukru krupice
  • 120g margarínu
  • 30g droždí
  • 2 žloutky
  • 2dl mléka
  • sůl.
  • *Náplň:*
  • 400g hlávkového zelí
  • 100g rozinek
  • lžička skořice
  • sůl
  • *Drobenka:*
  • 100g másla
  • 100g hrubé mouky
  • 100g cukru moučky
  • 4 lžíce rumu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Valašské frgaly se zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Hruškový koláč Hruškový koláč
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Štika na smetaně Štika na smetaně
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz