Recept Valašské frgaly se zelím

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do prosáté mouky vmícháme sůl, cukr, vlijeme vlahé mléko a rozpuštěný tuk i žloutky. Rozdrobíme žloutky a necháme rozpustit. Vymícháme hladké vláčné těsto a necháme nakynout asi 30 minut přikryté. Rozdělíme na 4-5 dílů na lehce vymazaný plech. Rukama potřenýma kapkou oleje vytvarujeme kruh stejnoměrně silný, potřeme náplní (krájené spařené zelí a rozinky s kořením), posypeme drobenkou, pokapeme rumem a pečeme v horké troubě po krátkém nakynutí.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 3688x zobrazeno

Ingredience

  • 300g hladké mouky
  • 200g hrubé mouky
  • 120g cukru krupice
  • 120g margarínu
  • 30g droždí
  • 2 žloutky
  • 2dl mléka
  • sůl.
  • *Náplň:*
  • 400g hlávkového zelí
  • 100g rozinek
  • lžička skořice
  • sůl
  • *Drobenka:*
  • 100g másla
  • 100g hrubé mouky
  • 100g cukru moučky
  • 4 lžíce rumu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Valašské frgaly se zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
primas
5 příspěvků 25.01.09 03:43
FRGÁL

najdete taky na http://www.frgal.cz :o) Dobrou chuť.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Mrkvový salát Mrkvový salát
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz