Recept Valašské frgaly se zelím

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do prosáté mouky vmícháme sůl, cukr, vlijeme vlahé mléko a rozpuštěný tuk i žloutky. Rozdrobíme žloutky a necháme rozpustit. Vymícháme hladké vláčné těsto a necháme nakynout asi 30 minut přikryté. Rozdělíme na 4-5 dílů na lehce vymazaný plech. Rukama potřenýma kapkou oleje vytvarujeme kruh stejnoměrně silný, potřeme náplní (krájené spařené zelí a rozinky s kořením), posypeme drobenkou, pokapeme rumem a pečeme v horké troubě po krátkém nakynutí.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 3768x zobrazeno

Ingredience

  • 300g hladké mouky
  • 200g hrubé mouky
  • 120g cukru krupice
  • 120g margarínu
  • 30g droždí
  • 2 žloutky
  • 2dl mléka
  • sůl.
  • *Náplň:*
  • 400g hlávkového zelí
  • 100g rozinek
  • lžička skořice
  • sůl
  • *Drobenka:*
  • 100g másla
  • 100g hrubé mouky
  • 100g cukru moučky
  • 4 lžíce rumu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Valašské frgaly se zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz