Recept Valašská zelňačka

Pita Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nejprve do láku z kyselého zelí přidáme nakrájené syrové brambory a spolu se solí a kmínem necháme vařit. Slaninu nakrájíme na kostičky, osmažíme a spolu s hladkou moukou připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme studenou vodou a dobře rozmícháme. Necháme povařit a polévku zahustíme. Vlijeme kyselou smetanu s rozšlehaným vejcem. Nakonec do hotové polévky vkládáme na kolečka nakrájenou a opečenou Valašskou klobásu.

Recept je z kategorií: Historické recepty

Nahlásit recept

  • 30.04.06 vloženo
  • 14134x zobrazeno

Ingredience

  • Suroviny:
  • 100g Valašské klobásy
  • 250g kyselého zelí
  • 150g brambor
  • Nálev z kyselého zelí,kysaná smetana, slanina
  • 1 vejce, hladká mouka, sádlo, sůl, kmín

Doporučená příloha

  • cerstvy chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Valašská zelňačka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz