Recept Valašská kyselica - fazolová
garf Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Předem namočené fazole dáme vařit spolu s uzeným bůčkem, cibulí, novým kořením, bobk.listem a černým pepřem. Jak jsou fazole uvařené, vyjmeme maso, nakrájíme ho na kostičky a přidáme zpět k fazolím. Uvařenou cibuli rozkrájíme nadrobno a také jí vrátíme zpět k fazolím. Vyjmeme koření, k fazolím a masu přidáme zakysanou smetanu rozkvedlanou (rozmíchanou:)) s moukou, malé kostičky rozškvařené slaninky a na půlkolečka rozkrájenou klobásku, osolíme a povaříme. Dochutíme rozetřeným česnekem, ml. paprikou, ml. pepřem, pažitkou nebo petrželkou, špetkou cukru a troškou octa.
Recept je z kategorií: Luštěninové polévky
- 11.02.05 vloženo
- 15320x zobrazeno
Ingredience
- 120 g drobných fazolí
- 1 a 1/4 l vody
- 150 g uzeného bůčku
- 1 klobáska
- 1/4 l kysané smetany
- lžíce hladké mouky
- cibule
- sůl
- paprika mletá
- bobk.list
- nové koření
- černý pepř
- česnek
- trocha octa
- špetka cukru
- slanina
- pažitka nebo petrželka na ozdobu
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Valašská kyselica - fazolová
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Valašská kyselica - fazolová
1 příspěvek 28.9.11 10:59
Dnes jsem ji udělal a je to bombastyčná polévka. Děkuji
přeji Ti „úspěšnou vařečku“:)) Jsem zvědavá, zda bude chutnat i tato polévka
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuju! Tvoje první kyselica byla skvělá a tuto co nejdříve taky doma vyzkoušíme!!!! Pak napíšu, jak to dopadlo.