Recept Valašská kyselica 2

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

I. Kyselé mléko trochu osolíme, přidáme kmín a za častého míchání přivedeme do varu. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a zředíme ji smetnaou. Nakrájené brambory uvaříme, necháme jen trochu vody (přebytečnou slijeme) a všechno smícháme dohromady. Dochutíme a nakonec dáme do polévky natvrdo uvařené a pokrájené vejce. II. Cibuli a kořenovou zeleninu nadrobno nakrájíme, osmažíme ji na omastku dozlatova, zalijeme potřebným množstvím vody, osolíme a povaříme spolu s natí. Poté polévku zahustíme smetanou a moukou. Podáváme ji necezenou a k ní zvlášť jako přílohu vařené brambory nebo kostičky osmaženého chleba. Čerpáno z knihy Recepy z Valašska (2003).

Recept je z kategorií: Bramborové polévky

Nahlásit recept

  • 14.10.04 vloženo
  • 6376x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • I.
  • 1 l kyselého mléka
  • kmín
  • 30 g másla
  • 1 PL mouky
  • 1 vejce
  • 2 brambory
  • sůl
  • trochu smetany.
  • II.
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1/2 celeru
  • 1 1/2 lžíce sádla nebo másla
  • sůl
  • pažitka
  • zelená petrželka
  • celerová nať
  • 125 ml smetany
  • 1 PL polohrubé mouky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Valašská kyselica 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Chilli con carne Chilli con carne
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz