Recept Valašská kyselica 2

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

I. Kyselé mléko trochu osolíme, přidáme kmín a za častého míchání přivedeme do varu. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a zředíme ji smetnaou. Nakrájené brambory uvaříme, necháme jen trochu vody (přebytečnou slijeme) a všechno smícháme dohromady. Dochutíme a nakonec dáme do polévky natvrdo uvařené a pokrájené vejce. II. Cibuli a kořenovou zeleninu nadrobno nakrájíme, osmažíme ji na omastku dozlatova, zalijeme potřebným množstvím vody, osolíme a povaříme spolu s natí. Poté polévku zahustíme smetanou a moukou. Podáváme ji necezenou a k ní zvlášť jako přílohu vařené brambory nebo kostičky osmaženého chleba. Čerpáno z knihy Recepy z Valašska (2003).

Recept je z kategorií: Bramborové polévky

Nahlásit recept

  • 14.10.04 vloženo
  • 7269x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • I.
  • 1 l kyselého mléka
  • kmín
  • 30 g másla
  • 1 PL mouky
  • 1 vejce
  • 2 brambory
  • sůl
  • trochu smetany.
  • II.
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1/2 celeru
  • 1 1/2 lžíce sádla nebo másla
  • sůl
  • pažitka
  • zelená petrželka
  • celerová nať
  • 125 ml smetany
  • 1 PL polohrubé mouky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Valašská kyselica 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz