Recept Valaiská zeleninová polévka se sýrem

pepicek Švýcarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Valaiská zeleninová polévka se sýrem

Postup

1. Zeleninu omyjeme a očistíme, pórek pokrájí­me na jemné plátky, květák rozebereme na růžičky, cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Petrželku a celerovou nať omyjeme, osušíme a posekáme. 2. Všechny připravené suroviny vaříme v 1 l osolené vody asi 30 min. 3. Poté povaříme v zeleninové polévce asi 15 min. rýži a těstoviny. 4. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání krátce osmahneme. Jíšku zředíme 4 lžícemi zeleninového vývaru a přidáme k polévce. Osolíme a opepříme. Do talířů rozdělí­me sýr a zalijeme polévkou.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 06.12.02 vloženo
  • 4299x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 320 kcal, 16 g bílkovin, 15 g tuků, 29 g sacharidů
  • 2 pórky
  • 1 malý květák (asi 500 g)
  • 2 cibule
  • 1 svazek petrželky
  • 4 lžíce čerstvé celerové nati
  • sůl
  • 30 g rýže
  • 50 g těstovinových hvězdiček
  • 30 g másla
  • 2 lžičky mouky
  • pepř
  • 12 plátků sýra (např. greyerského)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Valaiská zeleninová polévka se sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Houbová smaženice Houbová smaženice
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz