Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Obojí vejce uvařte natvrdo. Slepičí vejce vařte 10 minut, křepelčí jen 4 minuty. Nechte je vychladit a oloupejte je. Na talíř/podnos - kde budou sněhuláci stát - rozdělte jogurt. Pokud je řídký, smíchejte jej s trochou creme-fraiche. Z velkého (slepičího) vejce odřízněte kousek ze spodní tlustější části tak, aby vejce mohlo stát rovně. Křepelčí vejce propíchněte svisle párátky tak, by párátka vyčnívala z obou konců vajec. Křepelčí vejce napíchněte silnějším koncem na slepičí vejce. Rajčata rozpůlte, trochu je vydlabejte a a napíchněte je na hlavu sněhuláka. Z pažitky nakrájejte drobná kolečka a ztlačte je do sněhuláka. Udělejte nejdřív dírku pomocí párátka. Jednodušší je do sněhuláka napíchat kmín (ten je také jedlý!). Nos udělejte z kousku rajčete nebo z párátka. Sněhulákovi jde dát do boku zapíchnout "koště", třeba ze stonku zeleniny. Sněhuláky postavte na talíř s jogurtem. Vše je patrné z obrázku. Tip.: Uvařte vejce, vychlaďte je a zbytek nechte udělat vaše děti. Bude to pro ně dobrá předvánoční zábava a současně i večeře.
Recept je z kategorií: Chuťovky Zdobená vejce
Houska, chléb.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vajíčkoví sněhuláci
Když byly děti malé, dělávala jsem myši


Vajíčko naležato, oči a čumáček z pepře, ouška z plátkového sýra… Běžně dcera neměla ráda vařený bílek, ale pokud se vajíčko naservírovalo v myší podobě a s jogurtovou omáčkou - snědla i ten
Sněhulák je také supr nápad