Recept Červená čočka - salát

aneb Vaječný salát s červenou čočkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Červená čočka - salát

Postup

1. Čočku vaříme v osolené vodě asi 15 minut, poté scedíme a v sítu prolijeme studenou vodou. Vejce vaříme asi 10 minut natvrdo. Pak je vyjmeme. zchladíme studenou vodou, oloupeme a pokrájíme na osminky. 2. Polníček a roketu očistíme, dobře opereme a osušíme. Roketu můžeme podle potřeby natrhat na kousky velikosti sousta. Slaninu rozkrájíme na tenké nudličky a opečeme ji v pánvi dokřupava. 3. Ocet smícháme se solí, pepřem a cukrem. Zašleháme olej. Do zálivky přidáme nudličky slaniny. Polníček, roketu, vejce a čočku upravíme na čtyři talíře. Zalijeme částí zálivky. Zbylou podáváme samostatně. Tip: Místo polníčku lze použít i hlávkový salát. Roketu lze nahradit mladými listy pampelišek.

Recept je z kategorií: Různé saláty

Nahlásit recept

  • 01.05.03 vloženo
  • 40316x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 440 kcal, 16 g bílkovin, 33 g tuků, 16 g sacharidů
  • 100 g červené čočky
  • sůl
  • 6 vajec
  • 200 g polníčku
  • 100 g rokety
  • 75 g slaniny
  • 4 lžíce bylinkového octa
  • pepř
  • cukr
  • 3 lžíce oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Červená čočka - salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Štika na smetaně Štika na smetaně
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz