Recept Vaječný koňak- Bez žloutků

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Přesto jak je jednoduchý tak je nejlepší :) Všemi chválený, tak snad si na něm pochutnáte i vy :)

Postup

Z mléka uvaříme 2 karamelové pudingy, který NESLADÍME!Poté přidáme do pudingu salko ( Které vaříme cca 2hod. ) A podle chuti přidáme rum.Vše vyšleháme a je hotovo:)


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.10.14 vloženo
  • 4385x zobrazeno

Ingredience

  • 3/4l mléka
  • 2 karamelové pudingy
  • 1 Salko
  • Rum (dle chuti)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vaječný koňak- Bez žloutků

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Dadooa
268 příspěvků 29.10.14 22:32

To neni recept jen dalsi paskvil :nevim:

 
Monpy
9 příspěvků 29.10.14 21:25
Zmenila by som názov,

Toto nemá s vaječným koňakom nič spoločné. Ale tá kombinácia by fakt mohla fungovať na poliatie dukátových buchtičiek.. Ale bez rumu, ten by som ušetrila do skutočného vaječného koňaku. ;)

 
jolana
5064 příspěvků 29.10.14 21:24

IvanaOO, ta koncovka nickname je proste do oci bijuca.. :mrgreen:..ja mam potrebu komentovat, a pohnutky neprezradim ani za nic!..normalna potreba.. :mrgreen:..takze, kedze sme uz dosli na to ze salko cele v uzatvorenej plechovke uvarime ponorene vo vode 2 hodiny, mohla by si nam objasnit ten puding?.. teply a ci studeny..ha?! :think: Oetker alebo co, co?!

 
Ivana00
7 příspěvků 29.10.14 19:04

Myslím, že by to došlo každému ;) ale dobré asi máš potřebu to komentovat :)

 
Dadooa
268 příspěvků 29.10.14 18:37

@Ivana00 @jolana
„Poté přidáme do pudingu salko ( Které vaříme cca 2hod. )“

Kde je tam zminka o vareni ve vode? Kdo to nikdy neslysel to naleje do kastrolu.. Samozrejme, pokud tedy není jasnovidec :mrgreen:

 
di
2451 příspěvků 29.10.14 18:24

Od té doby, co je na trhu karamelové Salko , považuju jeho (jakkoli dlouhé a jakkoli provedené) vaření za zbytečné.

 
Ivana00
7 příspěvků 29.10.14 17:18

? Salko-kondenzované mléko vařím ve vodě 2 hodiny ;) nevím co se nezdá

Příspěvek upraven 29.10.14 v 17:18

 
jolana
5064 příspěvků 29.10.14 16:18

:mrgreen:.na plotne salko za dve hodinky? paradicka.. :mrgreen:
PS: teleso ponorene vo vode..ooops..vlas­tne salko ponorene vo vode..
 http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

 
Dadooa
268 příspěvků 29.10.14 16:06

Bych chtela videt jak 2 hodiny vari to salko.. :roll:

Příspěvek upraven 29.10.14 v 16:08

 
birkana
1665 příspěvků 29.10.14 13:38

@casino, ta „trvanlivost“ je zde patrně minimální :evil: Autorka v ingrediencích uvádí množství rumu „dle chuti“, tudíž chuť, kvalita a potažmo i upotřebitelnost je značně nejistá :?

Nicméně jako krém (nikoli šodó 8o ) by se toto použít dalo :potlesk:

 
casino
4466 příspěvků 29.10.14 13:21

@birkana
No, když může být Carpaccio bez masiska, tak proč neééé Eiercognac bez vajec? :zed: :P
Toto se spíše podobá (pominu-li tu, patrně karamelovou, příchuť) tý polívance na buchtičky co ji ignoranti zovou „šodó“ :P ale žíly mi to netrhá… :mrgreen:
*****
Co by mě ale fakt zajímalo, pak tedy, jak dlouho to vydrží bez újmy na kvalitě (hlavně ať nikdo nepíše, že tato mňamka nikdy v baru dlouho nevydrží) :lol:
Váječňák má do 20% alkoholu a je sladký jako cumel; alk. i cukr jsou konzervanty… Ale jak to funguje se škrobem (což je sice zase „cukr“), tak to si nedovolím hádat…
Vaječňák s „věkem“ houstne a je jemnější :palec: zatímco pudink stářím řidne, ale tady to třeba funguje jinak… :nevim: :think: :roll:

 
birkana
1665 příspěvků 29.10.14 07:03

@Ivana00, výrobek může chutnat dobře. Jen ten název je poněkud zavádějící :think: (vaječný x bez žloutků).

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz