Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z másla a mouky uvaříme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem a za šlehání metlou uvaříme velmi hustou omáčku. Do chladnoucí omáčky vmícháme nastrouhaná, natvrdo uvařená vejce, nasekanou petrželku, 2 lžíce strouhanky, opepříme, osolíme a necháme prochladnout. Mezitím si ze špenátového protlaku, česneku, masoxu a hladké mouky uvaříme špenát. (Nebo ho připravíme tak, jak jsme zvyklí.) Z vyschladlé směsi vytvoříme válečky, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme na rozehřátém oleji. Vaječné krokety podáváme se špenátem. Můžeme polít rozkvařenou slaninkou.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vaječné krokety se špenátem
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
zkus příště ten trojobal zdvojnásobit - mouka, vejce, strouhanka, vejce, strouhanka. Já to tak dělám preventivně vždy např. při přípravě smaženého sýra.
Jsem ráda, že chutnalo. Krásný den Bona
35 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuji za zajímavou inspiraci. Včera jsem vařila a krokety jsou moc dobré. Jen nevím, kde jsem udělala chybu, protože mě asi jedna třetina při smažení praskla a vnitřek vytekl ven.