Recept Vaječné karbanátky
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, povaříme na hustou kaši a podle chuti osolíme, přidáme nadrobno nasekanou petrželku nebo pažitku a nadrobno nasekaná natvrdo vařená vejce. Hmotu dobře promícháme, utvoříme z ní karbanátky, které obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka) a běžně smažíme.
Recept je z kategorií: Teplé předkrmy
- 10995x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- Na jíšku:
- 40 g másla a 40 g hladké mouky
- dále na přípravu použijeme 4 lžíce mléka
- sůl
- pažitku nebo petrželku
- 5 natvrdo vařených vajec
- na obalení 1 vejce
- mouku a strouhanku.
Doporučená příloha
bramborová kaše, zeleninový salát.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku2.9.18 20:41
Zpočátku jsem recept dodržela do puntíku. Umíchaná hmota nedržela
pohromadě, špatně se tvarovala, ještě hůře se obalovala. Pokusně jsem
jeden kousek osmažila; při obracení se rozlomil
.
Do zbylé hmoty jsem zapracovala navíc jedno syrové vejce a hustotu doladila necelou lžící strouhanky. Pracovalo se mi daleko lépe a výsledek byl také celkem uspokojivý.
S úpravou zmíněnou výše doporučím všem, kdo nehledí na tuky
včetně (prý nebezpečného) cholesterolu. Podávala jsem s bramborami
pečenými v troubě a čerstvou zeleninou.
Závěrem bych ráda poděkovala sousedce Gabriele R. za domácí vejce
s neskutečně žlutými žloutky (viz foto překrojeného karbanátku) od
slepiček z volného chovu
.
Diskuse k receptu Vaječné karbanátky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vaječné karbanátky