Recept Vaflové řezy

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na vál prosijeme mouku, uděláme do ní důlek a přidáme cukr, nastrouhané oříšky, polotuhé máslo, vejce, citronovou kůru, špetku soli, skořici a vanilkový cukr.

Vše společně zpracujeme v hladké vláčné těsto. Zabalíme do potravinové folie a uložíme na 8 - 10 hodin do chladničky odležet.

Poté těsto rozdělíme na 3 díly a vyválíme obdélníkové pláty, které přeneseme válečkem na předem vymaštěný a vysypaný plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 až 200 °C - upečeme dorůžova.

Po zchladnutí je potřeme džemem, složíme na sebe a přelijeme čokoládovou polevou.

Po ztuhnutí krájíme na řezy.

Recept je z kategorií: Sváteční řezy


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.11.07 vloženo
  • 8454x zobrazeno

Ingredience

  • 370 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 270 g másla
  • 100 g vlašských ořechů
  • skořice mletá
  • špetka soli
  • citronová kůra
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva - balíček á 13 g
  • 1 vejce
  • mouka na vyválení těsta
  • pikantní džem na potření placek
  • čokoládová poleva.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vaflové řezy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Julka02
46 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaflové řezy

Heja, rada s pečícím papírem se moc hodila - funguje to. Díky.
Upečeno, je to strašně dobré, po uležení naprosto úžasné. Výroba není náročná, doporučuju!

 
heja
312 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaflové řezy, Julko, mohu-li poradit:

pláty z lineckého a jiných podobných těst je praktické válet takhle:
ustřihni 2 obdélníky pečícího papíru velikosti plechu. Poté, co na vále těsto trochu rozválíš, polož ho mezi ty dva papíry a normálním válečkem na těsto rozvaluj do velikosti papíru. Když se ti shrnuje, horní papír sloupni, narovnej a pokračuj ve válení. Pokud se Ti obdélník moc nedaří, sloupni horní papír, rádýlkem těsto zarovnej, odkrojky polož tam kde Ti těsto chybí, opět přikryj horním papírem a válej dokud se Ti obdélník nepodaří vyválet. Pak těsto i s oběma papíry přenes na plech a horní papír opatrně sloupni. Tak se ti podaří vyválet i tenký plát z těsta, které je lepivější, nebo se jinak trhá. Doufám, že jsem to popsala dost srozumitelně.

 
Labužník Julka02
46 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaflové řezy

Tak to jsem přesně chtěla slyšet - jestli to lze rozválet na celý plech, díky! Malý váleček nemám, zkusím nějak improvizovat, protože přenášení plátů těsta z válu na plech je fakt riskantní operace.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Vaflové řezy

Julka, nejlépe je těsto odvážit - 3 stejné kusy a pak vyválet podle typu plechu. Protože nerada těsto přenáším, koupila jsem si malý váleček a tím si na plechu pomáhám. Pokud chceš placky silnější, tak těsto nerozválej po celé ploše, ale já to dělám. Máš skoro 300 g hmoty na rozválení, což je postačující na celý plech.

 
Labužník Julka02
46 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaflové řezy

Při obhlídce již napečeného jsem zjistila, že nemám nic „nakyslého“ a letos se mi nějak nechce do lineckých koleček, nemám tu správnou trpělivost. Právě jsem narazila na tyto řezy, a už jsem udělala těsto - leží si v lednici. Mimochodem, moc pěkně se zpracovává (i bez mléka). Chci se jen zeptat, jak silně pláty cca vyválet? A pak již upečené lze nakrájet na malé kostičky (náhrada za malá linecká kolečka :-)?

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Vaflové řezy

Zlato, maminka mě naučila u všech vánočních receptů od rohlíčků po linecké těsto nebát se přidat trochu mléka. S těstem se pak dobře pracuje. Samozřejmě mléko přidávat, pokud je drobivé. Funguje to. Ať se podaří.

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaflové řezy..bedli.,

píšeš mi z duše i když jsem napekla 10 druhů cukroví a myslela jsem, že už jen vánočku a štrůdlík jako každý rok a dost, tak tohle se mi líbí a právě jsem se přemluvila, že to ještě snad půjde…dík, měj se hezky a pa Zlata

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Vaflové řezy

Díky za upozornění, zaměnila jsem prášek do pečiva za vanilkový cukr.

 
tondaj
21 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaflové řezy

Bedlo, nevytratil se někde prášek do pečiva? Takhle mi to připadá moc hutné.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz