Recept Václavky v sladkokyselém nálevu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Václavky v sladkokyselém nálevu

Postup

Z václavek uřežeme nožičky, kloboučky dáme na 4 min do vroucí slané vody s několika lžícemi octa.Potom zcedíme, necháme zchládnout. Dopředu si připravíme nálev. Všechny ingredience dáme dohromady necháme přejít varem. Do umytých malých skleniček dáme na dno celé kolečko cibule,malou lžičku hořčičného semínka,tři kuličky nového koření, pět kuliček pepře,jeden hřebíček a malý bobkový list.Lžičkou naplníme vychladlýma václavkama tak do 3/4 skleničky,otřeme okraj a zavíčkujeme.Ste­rilujeme při 90 stupních 40 min.Návštěvy se u nás o to vždycky poperou.

Recept je z kategorií: Houby


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.10.10 vloženo
  • 24067x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hodiny

Ingredience

  • mladinké kloboučky václavek. Nálev- 2,5 L vody, 3/4 L octa, 10,5 dkg soli, 1/4 kg cukru, 30 tablet umělého sladidla.rnDo skleniček- hořčičné semínko, nové koření celé, kuličky pepře,hřebíček, bokový list, cibule

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Václavky v sladkokyselém nálevu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
zdenek0000 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.10.10 16:08

Václavky jsou mírně jedovaté za syrova. Zavařoval jsem podobně, ale ještě jednodušeji. Povařené scezené houby vložit do vařícího nálevu, naplnit skleničky, uzavřít víčkem a je hotovo. Je možné skleničku obrátit dnem vzhůru.

 
gabi
551 příspěvků 05.10.10 13:06

svato, dakujem za rychlu odpoved :)…rydziky som kedysi nepoznala…u nas to nerastlo…ale v kraji, z ktoreho pochadza manzel zas nepoznali dubaky, kozaky, plavky…tak sme si vzajomne obohatili repertoar hub…a rydziky su moj favorit…len tak na masle s rascou…alebo oprazene na skvarecky…alebo na smotane…a teraz ich skusim zavarit…uz sa tesim na sobotu…hora prazdna…ziadne masove najazdy „hubarov“…to je pohladenie duse…to zboznujem…a este ked k tomu najdem nejaky ten dubacik, kozacik, rydzik, masliacik…dobijem si zas energiu na cely dalsi tyzden :)

 
svato
1417 příspěvků 05.10.10 12:11

Gabi, tá zmes by bola iste výborná, len muchotrávky musia byť celkom mladé. Rýdziky z duše závidím, už dlho by som rada vyskúšala rýdziky vo víne (recept je alebo aspoň bol tu - konzervácia, huby), prípadne aj zavarené údené rýdziky, ale nemám na ne šťastie. Nálev používam úplne obyčajný, len Deko podľa návodu, bez pridania cukru.

 
gabi
551 příspěvků 05.10.10 11:57

svato, co myslis aka by bola kombinacia muchotravka cervenkasta, rydzik, masliak, vaclavka…vsetko nam to tu este rastie vo velkych mnozstvach…huby som este nezavarala, ale si ma namaskrtila tou Tvojou jesennou zmesou :)…aj my mame radi zmesi hub…nas najoblubenejsi recept-zmes hub na masle s rascou…mohla by si napisat svoj recept na nalev?
Frantiska, dakujem Ti za tip na susene podpnovky-vaclavky :)…to ma nikdy nenapadlo…este rastu, tak vyskusam

 
svato
1417 příspěvků 04.10.10 23:30

Ja osobne milujem zmesi húb. Napríklad taká správna jesenná zmes do octu: václavky, hlivy, pôvabnica/čirůvka fialová a dvojfarebná, čírovka zelenkastá/zelánka, sliziak/slizák, strmiľka inovaťová/strmělka mlženka, suchohríby, masliaky/klouzky, v priesekoch bývajú sem-tam aj rýdziky/ryzce - atď…

 
Frantiska
927 příspěvků 04.10.10 22:24

souhlasim vaclavky jsou uzasne :) a susene do polevky tem se nic nevyrovna :)

 
gabi
551 příspěvků 04.10.10 21:55

kvoli comu tam pridavate to umele sladidlo?

 
Labužník Mascha02
3 příspěvky 04.10.10 21:00

Tak dobře. Tento recept je pro všechny houbaře,kteří nesbírají pouze pravé hřiby, protože ostatních se bojí.
Houbaři,kteří jste opravdový houbaři, tento recept je opravdu dobrý. Dědíme ho v rodině už třetí generaci. Z václavek dělám vše od guláše počínaje, kořením do polévky, až po masenko na houbách konče a je to jedna z nejvoňavějších hub,které znám.
Kdo se hub bojí, ať nesbírá. Steně by si je mohl s něčím nekalým splést :twisted: .

 
svato
1417 příspěvků 04.10.10 20:41

V rámci dovolenky som našla na chalupe u švagra atlas húb (inak veľmi dobrý), v ktorom sa asi u 99 % húb uvádza, že „u senzitívnych osôb môžu vyvolať tráviace ťažkosti“. :lol: Nechcem tým povedať, že jedovaté huby podceňujem.

 
Labužník Mascha02
3 příspěvky 04.10.10 17:39

Je to léty vyzkoušený recept. Mimochodem václavky jsou jedovaté pouze za syrova.

 
e.fendi 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.10.10 16:54

To dost riskujete, Václavky jsou fakutatilvně jedovaté a onen toxin se rozkládá relativně dlouhým varem ve dvou vodách. Takto riskujete poměrně nepříjemné obtíže, v horším případě anafylaktický šok tak POZOR!!!!! POPŘÁDNĚ UVAŘIT!!!!!

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz