Recept V troubě uzené a dušené srnčí
babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Rozehřát troubu na 150°C. Do pekáče vložit dřevěné třísky, na ně položit mřížku a na tu srnčí maso. Dát do trouby na 40min., trochu naudit, nebo položit na pomalý sporák a přikrýt alobalem. Vyjmout uzené srnčí maso z trouby, odstranit dřevo a mřížku, dát maso opět do pekáče a zalít jej vínem, vývarem, přidat bobkové listy, skořici, nové koření a rajčata. Z alobalu udělat nade vším ¨stan¨ a vrátit pekáč do trouby. Srnčí je hotové, když je měkké, což trvá asi 3 1/2 hodiny při 150°C. Vyjmout koření a podávat horké.
Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk
- 08.12.02 vloženo
- 10146x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 kousky srnčích noh, holení část (anglicky shank)
- 4 hrnky nasekaných třísek z ovocných stromů, jako jablka, nebo třešně
- 750ml lahev suchého, červeného vína
- 8 rajčat, oloupaných a semínek zbavených
- 500ml zredukovaného hovězího vývaru
- 2 celé skořice
- 2 lžičky nového koření
- 2 bobkové listy
Doporučená příloha
¨Kynutá roláda k různým masům a ke zvěřině¨ z Labužníka.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu V troubě uzené a dušené srnčí
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na V troubě uzené a dušené srnčí
141 příspěvků 6.5.11 18:30
To se mi líbí.
Skvělé, jako příloha lehounká nadýchaná bramorová kaše.