Recept Uzený vepřový jazyk se šalotkami

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Uzený vepřový jazyk se šalotkami

Postup

1. Jazyky dáme vařit do vody do které jsme dali obě půlky cibule, celý pepř, nové koření, bobkový list a půl čerstvé chilli papričky. Vaříme dokud jazyky nejsou krásně měkké, cca 60 minut. 2. Mezitím si na pánev dáme trochu olivového oleje, malinko másla a připravené přepůlené šalotky. Na malém plameni restujeme po všech stranách, dle chuti dosolíme. Půlky šalotek by se neměly rozpadnout, barva by měla být zlatavá. Sundáme z pánve a dáme do tepla. 3. Do druhé menší pánve si dáme sojovou omáčku, sladkou chilli omáčku, proužky houby Jidášovo ucho a čtverečky čerstvé chilli papričky. Prohříváme dokud nezačne vše bublat a za stálého míchaní svaříme do hustého sosu. 4. Když jsou jazyky hotové, přendáme je do studené vody a snažíme se je stáhnout (z kůže). Sloupnuté jazyky napříč pokrájíme a dáme na větší pánev , přidáme špetku rozdrceného koriandru a prohřejeme. Odložíme do tepla. 5. Na stejné pánvi orestujeme pórek, přidáme šalotku a prohřejeme. 6. Plátky jazyků pokládáme hezky na talíř společně se šalotkou a pórkem. Vše pak zdobíme hustým sosem dle vlastní fantazie.Vše zdobíme rozčtvrcenými rajčátky a petrželkou.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 26.11.04 vloženo
  • 11729x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min + 20 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 středně velké uzené vepřové jazyky
  • 1 velká cibule rozpůlená
  • 8 celých pepřů
  • 6 celých kuliček nového koření
  • 1 bobkový list
  • 8 malých šalotek přepůlených
  • kousek zelené části pórku nakrájené na proužky
  • 2 houby Jidášovo ucho předem namočené a pak nakrájené na proužky
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl
  • špetka rozdrcených semínek koriandru
  • 1 menší čerstvá chilli paprička (polovinu z ní nakrájet na drobné čtverečky)
  • 8 PL tmavé sojové omáčky kořeněné (obsahující vyšší podíl karamelu)
  • 2 PL sladké chilli omáčky
  • 2 malá rozčtvrcená rajčátka
  • petrželka na ozdobu

Doporučená příloha

  • ochucená bramborová kaše (dijonskou hořčicí, muškátovým květem, vegetou a madráským kari)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Uzený vepřový jazyk se šalotkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Uzený vepřový jazyk se šalotkami

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Uzený vepřový jazyk se šalotkami

No to je úplná věda Ajtino.Věřím,že jazyk chutná znamenitě i studený.Dík a vyzkouším…

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Uzený vepřový jazyk se šalotkami - pepíčku

mockrát děkujeme za přidání fotky :o)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz