Recept Uzený vepřový jazyk se šalotkami

ajta Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Uzený vepřový jazyk se šalotkami

Postup

1. Jazyky dáme vařit do vody do které jsme dali obě půlky cibule, celý pepř, nové koření, bobkový list a půl čerstvé chilli papričky. Vaříme dokud jazyky nejsou krásně měkké, cca 60 minut. 2. Mezitím si na pánev dáme trochu olivového oleje, malinko másla a připravené přepůlené šalotky. Na malém plameni restujeme po všech stranách, dle chuti dosolíme. Půlky šalotek by se neměly rozpadnout, barva by měla být zlatavá. Sundáme z pánve a dáme do tepla. 3. Do druhé menší pánve si dáme sojovou omáčku, sladkou chilli omáčku, proužky houby Jidášovo ucho a čtverečky čerstvé chilli papričky. Prohříváme dokud nezačne vše bublat a za stálého míchaní svaříme do hustého sosu. 4. Když jsou jazyky hotové, přendáme je do studené vody a snažíme se je stáhnout (z kůže). Sloupnuté jazyky napříč pokrájíme a dáme na větší pánev , přidáme špetku rozdrceného koriandru a prohřejeme. Odložíme do tepla. 5. Na stejné pánvi orestujeme pórek, přidáme šalotku a prohřejeme. 6. Plátky jazyků pokládáme hezky na talíř společně se šalotkou a pórkem. Vše pak zdobíme hustým sosem dle vlastní fantazie.Vše zdobíme rozčtvrcenými rajčátky a petrželkou.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 26.11.04 vloženo
  • 12179x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min + 20 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 středně velké uzené vepřové jazyky
  • 1 velká cibule rozpůlená
  • 8 celých pepřů
  • 6 celých kuliček nového koření
  • 1 bobkový list
  • 8 malých šalotek přepůlených
  • kousek zelené části pórku nakrájené na proužky
  • 2 houby Jidášovo ucho předem namočené a pak nakrájené na proužky
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl
  • špetka rozdrcených semínek koriandru
  • 1 menší čerstvá chilli paprička (polovinu z ní nakrájet na drobné čtverečky)
  • 8 PL tmavé sojové omáčky kořeněné (obsahující vyšší podíl karamelu)
  • 2 PL sladké chilli omáčky
  • 2 malá rozčtvrcená rajčátka
  • petrželka na ozdobu

Doporučená příloha

  • ochucená bramborová kaše (dijonskou hořčicí, muškátovým květem, vegetou a madráským kari)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Uzený vepřový jazyk se šalotkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Uzený vepřový jazyk se šalotkami

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Uzený vepřový jazyk se šalotkami

No to je úplná věda Ajtino.Věřím,že jazyk chutná znamenitě i studený.Dík a vyzkouším…

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Uzený vepřový jazyk se šalotkami - pepíčku

mockrát děkujeme za přidání fotky :o)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz