Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Rýží uvaříme podle návodu na obalu. Chřest očistíme, omyjeme a odstranírne zdřevnatělé konce. 2. Pomeranče oloupeme a vymačkáme šťávu. 100 ml šťávy s trochou soli a s chřestem dáme do studené vody, uvedeme do varu a vaříme 10 min. Chřest vyjmeme, necháme okapat a postavíme na teplo. 3. Šalotky oloupeme, nadrobno nakrájíme a zpěníme na másle. Zbylou ovocnou šťávu smícháme s bílým vínem, smetanou a 3/4 pomerančové kůry a 10 min. vaříme na mírném ohni. 4. Estragon najemno posekáme. Omáčku osolíme, opepříme, ochutíme cukrem a estragonem a propasirujeme ji sítem. Na talířích narovnáme rýži do věnce, do středu vložíme chřest i lososa a přelijeme pomerančovou omáčkou. Ozdobíme.
Recept je z kategorií: Ryby
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Uzený losos s pomerančovou omáčkou