Recept Uzený losos s pomerančovou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Uzený losos s pomerančovou omáčkou

Postup

1. Rýží uvaříme podle návodu na obalu. Chřest očis­tíme, omyjeme a odstranírne zdřevnatělé konce. 2. Pomeranče oloupeme a vymačkáme šťávu. 100 ml šťávy s trochou soli a s chřestem dáme do studené vody, uvedeme do varu a vaříme 10 min. Chřest vyjmeme, necháme okapat a postavíme na teplo. 3. Šalotky oloupeme, nadrobno nakrájíme a zpě­níme na másle. Zbylou ovocnou šťávu smícháme s bílým vínem, smetanou a 3/4 pomerančové kůry a 10 min. vaříme na mírném ohni. 4. Estragon najemno posekáme. Omáčku osolíme, opepříme, ochutíme cukrem a estragonem a pro­pasirujeme ji sítem. Na talířích narovnáme rýži do věnce, do středu vložíme chřest i lososa a přelije­me pomerančovou omáčkou. Ozdobíme.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 15.02.02 vloženo
  • 9140x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200 g směsné rýže, k níž ještě přidáme trochu pšenice a ovesných vloček
  • 1 kg chřestu
  • 3 pomeranče
  • sůl
  • 700 ml bílého vína
  • 125 g smetany
  • 3 šalotky
  • 2 lžíce másla
  • čerstvě mletý pepř
  • snítka estragonu
  • cukr
  • 400 g uzeného lososa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Uzený losos s pomerančovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz