Recept Uzený jazyk v rosolu

(Hodnoceno 1x) renard Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Uzený jazyk v rosolu

Postup

Očištěný vepřový jazyk zalijeme studenou vodou, přidáme očistěnou zeleninu a koření, osolíme a na mírném odni vaříme do měkka. Vařený jazyk vyjmeme z vývaru, oloupeme, necháme úplně vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Z vývaru sebereme tuk, přidáme šťávu z citronu a na mírném ohni vyvaříme na množství asi ¾ litru. Přidáme předem namočenou želatinu a mícháme za stálého zahřívání do úplného rozpuštění. Aspik, máme-li rádi kyselejší, ještě ochutíme trochou octa, přecedíme přes plátno a necháme prochladnout. Do vhodného tvořítka nalijeme část aspiku, dno ozdobíme plátky vejce, na vějířky nakrájenou okurkou, proužky kapie a petrželkou. Na to naklademe plátky jazyka, zalijeme zbytkem aspiku a dáme do chladu ztuhnout.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 23.02.06 vloženo
  • 9299x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • - 1 kg vepřového uzeného jazyka
  • - kořenová zelenina (1 mrkev, 1 petržel ½ celeru)
  • - 1 střední cibule
  • - 8 kuliček černého pepře
  • - 2 bobkové listy
  • - 1 citron
  • - 1 natvrdo uvařené vejce
  • - 30 g želatiny
  • - 1 kyselá okurka
  • - kousek červené sterilované kapie
  • - sůl, ocet
  • - zelená petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 8.1.15 19:17

Vyzkoušela jsem nepoznané :-)
Aspik z uzeného jazyka a je to dobrý :-)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Uzený jazyk v rosolu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Uzený jazyk v rosolu

pangas
6 příspěvků 5.1.10 15:15
Re: Uzený jazyk v rosolu

Dřív bylo jednoznačně vejce. Vejce totiž snášeli již dinosauři v době, kdy slepice byly ještě dávno na houbách! :-)

Marjanka2
214 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Uzený jazyk v rosolu

Toť otázka pro filozofy:-))))))))))))))))

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Uzený jazyk v rosolu

:-)))))))))))))))))))))) Když už jsme u toho.........Co bylo dřív? Slepice nebo vejce? :-)))))))))))

Marjanka2
214 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Uzený jazyk v rosolu

Promiň Papajo, a vejce jíš?

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Uzený jazyk v rosolu

Tak na tohle já říkám: „Jak už to měl někdo v hubě, tak už to nemusím“ :-)))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz