Recept Uzený jazyk se švestkovou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uzený jazyk uvaříme doměkka a oloupeme. Švestková povidla rozředíme trochou vývaru z jazyka a necháme vařit. Škrob rozmícháme v trošce studené vody, vlijeme do vroucí omáčky a pět minut povaříme do správné hustoty. Do omáčky dáme sušené švestky a prohřejeme.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 09.11.01 vloženo
  • 5050x zobrazeno

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 400 g uzeného jazyka
  • 400 g švestkových povidel
  • 150 g vypeckovaných sušených švestek
  • 15 g škrobu

Doporučená příloha

  • Plátky jazyka přeléváme omáčkou a podáváme s houskovými nebo vídeňskými knedlíky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Uzený jazyk se švestkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Nero
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Uzený jazyk se švestkovou omáčkou

Vyzkoušel jsem několik receptů na švestkovou omáčku. Tento mne upoutal svou jednoduchostí a časovou nenáročností. Výsledek sklidil všeobecnou pochvalu. Můžu doporučit.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz