Recept Uzené vepřové maso v pórku a jablkách

(Hodnoceno 1x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Uzené vepřové maso v pórku a jablkách

Postup

1. Pórek očistíme, omyjeme a šikmo nakrájíme na plátky. Omytá jablka roz­čtvrtíme, odstraníme z nich jádřince. Dužinu nakrájíme také na plátky. Pórek, jablka, majoránku a strouhanku osmažíme na rozehřátém oleji. Vše osolíme a opepříme. Troubu předehře­jeme na 150 °C. 2. Maso vložíme do pekáče a potřeme připravenou pórkovou směsí. Pečeme přibližně 2 hodiny. 3. Nastrouháme křen a zalijeme jej cit­ronovou šťávou. Přímicháme smetanu a směs osolíme. 4. Uzené maso dáme zcela vychlad­nout. Nakrájíme je na plátky silné 1 cm. Smetanový křen podáváme odděleně.

Recept je z kategorií: Uzené maso

Nahlásit recept

  • 05.04.03 vloženo
  • 9094x zobrazeno

Čas přípravy

  • 135 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • na osobu asi 750 kcal
  • 1 pórek
  • 2 jablka
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 40 g strouhanky
  • 5 lžic oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1,2 kg uzeného vepřového masa (bůček, žebro)
  • kousek křenu
  • 1 citron
  • 200 g zakysané smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 19.11.16 20:56

Z uzeného ocásku bez kosti. Moc dobrá večeře, skoro bez práce.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Uzené vepřové maso v pórku a jablkách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Cuketové placky Cuketové placky
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Karbanátky Karbanátky
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz