Recept Uzené se zelím a hruškami

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Uzené se zelím a hruškami

Úvod

Uzené maso není na škodu občas vyzkoušet i v jiných než klasických variantách. V tomto případě se snoubí jeho výrazná chuť se zelím a hruškami, které ho zjemní se a naoplátku uzené příjemně provoní ostatní ingredience pokrmu.

Postup

Připravíme si kastrol, který můžeme později vložit do trouby.

Rozehřejeme v něm tuk a orestujeme na větší kostky nakrájenou cibuli (můžeme už rovnou přidat jalovec, krásně se rozvoní). Přidáme plátky masa, opečeme je a kastrol sejmeme z plotýnky.

Na rovnoměrně, pokud možno vedle sebe položené maso poklademe plátky oloupaných hrušek, okořeníme, lehce osolíme a na závěr navrstvíme scezené kysané zelí.

Vše zalijeme jablečným džusem, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby, vyhřáté na 180°C. Pečeme přikryté asi hodinu, několikrát zkontrolujeme a poctivě poléváme vypečenou šťávou.

Podáváme s bramborovými knedlíky.

K tomuto pokrmu je dobré osmažit kolečka bramborových knedlí. Jednoduchý trik, ovšem s vynikajícím výsledkem. Pokud neznáte, určitě vyzkoušejte. Takto připravené knedlíky jsou výtečné i samotné, smažené například zároveň s tenkými kolečky cibule.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Uzené maso Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 22.04.07 vloženo
  • 16056x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 porce uzeného masa po 150-200 g (krkovička, plecko...)
  • 500 g kysaného zelí
  • 2 cibule
  • 2 hrušky
  • 100-150 ml 100% jablečného džusu nebo moštu
  • trochu oleje nebo sádla
  • 8 kuliček jalovce
  • 4 bobkové listy
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • bramborové knedlíky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Reklama

Odkaz na uvaření

Bradhal 13.10.12 18:50

Zdravím.
Vynikající kombinace chutí. Na jalovčinky jsem si vzpomněla, až když jsem byla doma z lesa, ale i bez nich skvělé. Jako uzené jsem použila libovou Pražskou uzenou kýtu, hrušky italské Abaté, domácí bohužel nejsou. Místo opečených bramborových knedlíků, které známe a které by k tomuto jídlu sedly opravdu parádně, jsem nouzově použila bramborovou kaši s opečenou cibulkou. Výborné, ale ty knedlíky tomu rozhodně dodají další plus. Pozvaní hosté jsou konzervativní strávníci, ale toto si pochvalovali a hodlají rovněž zkusit.
Díky za recept, tato úprava bude u nás určitě klasickému uzenému se zelím hodně konkurovat.

Diskuse k receptu Uzené se zelím a hruškami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Uzené se zelím a hruškami

Jéje, zase jeden dobrý receptík. Z těch hrušek a džusu asi vznikne dobrý sosík…
Bono, to je útok na štíhlou linii..
Hezký večer…

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Fíkové kroužky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz