Recept Uzené se zelím a hruškami

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Uzené se zelím a hruškami

Úvod

Uzené maso není na škodu občas vyzkoušet i v jiných než klasických variantách. V tomto případě se snoubí jeho výrazná chuť se zelím a hruškami, které ho zjemní se a naoplátku uzené příjemně provoní ostatní ingredience pokrmu.

Postup

Připravíme si kastrol, který můžeme později vložit do trouby.

Rozehřejeme v něm tuk a orestujeme na větší kostky nakrájenou cibuli (můžeme už rovnou přidat jalovec, krásně se rozvoní). Přidáme plátky masa, opečeme je a kastrol sejmeme z plotýnky.

Na rovnoměrně, pokud možno vedle sebe položené maso poklademe plátky oloupaných hrušek, okořeníme, lehce osolíme a na závěr navrstvíme scezené kysané zelí.

Vše zalijeme jablečným džusem, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby, vyhřáté na 180°C. Pečeme přikryté asi hodinu, několikrát zkontrolujeme a poctivě poléváme vypečenou šťávou.

Podáváme s bramborovými knedlíky.

K tomuto pokrmu je dobré osmažit kolečka bramborových knedlí. Jednoduchý trik, ovšem s vynikajícím výsledkem. Pokud neznáte, určitě vyzkoušejte. Takto připravené knedlíky jsou výtečné i samotné, smažené například zároveň s tenkými kolečky cibule.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Uzené maso Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 22.04.07 vloženo
  • 15775x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 porce uzeného masa po 150-200 g (krkovička, plecko...)
  • 500 g kysaného zelí
  • 2 cibule
  • 2 hrušky
  • 100-150 ml 100% jablečného džusu nebo moštu
  • trochu oleje nebo sádla
  • 8 kuliček jalovce
  • 4 bobkové listy
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • bramborové knedlíky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bradhal 13.10.12 18:50

Zdravím.
Vynikající kombinace chutí. Na jalovčinky jsem si vzpomněla, až když jsem byla doma z lesa, ale i bez nich skvělé. Jako uzené jsem použila libovou Pražskou uzenou kýtu, hrušky italské Abaté, domácí bohužel nejsou. Místo opečených bramborových knedlíků, které známe a které by k tomuto jídlu sedly opravdu parádně, jsem nouzově použila bramborovou kaši s opečenou cibulkou. Výborné, ale ty knedlíky tomu rozhodně dodají další plus. Pozvaní hosté jsou konzervativní strávníci, ale toto si pochvalovali a hodlají rovněž zkusit.
Díky za recept, tato úprava bude u nás určitě klasickému uzenému se zelím hodně konkurovat.

Diskuse k receptu Uzené se zelím a hruškami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Uzené se zelím a hruškami

Jéje, zase jeden dobrý receptík. Z těch hrušek a džusu asi vznikne dobrý sosík…
Bono, to je útok na štíhlou linii..
Hezký večer…

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Hovězí na pepři


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz