Recept Uzené se zelím a hruškami
bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Uzené maso není na škodu občas vyzkoušet i v jiných než klasických variantách. V tomto případě se snoubí jeho výrazná chuť se zelím a hruškami, které ho zjemní se a naoplátku uzené příjemně provoní ostatní ingredience pokrmu.
Postup
Připravíme si kastrol, který můžeme později vložit do trouby.
Rozehřejeme v něm tuk a orestujeme na větší kostky nakrájenou cibuli (můžeme už rovnou přidat jalovec, krásně se rozvoní). Přidáme plátky masa, opečeme je a kastrol sejmeme z plotýnky.
Na rovnoměrně, pokud možno vedle sebe položené maso poklademe plátky oloupaných hrušek, okořeníme, lehce osolíme a na závěr navrstvíme scezené kysané zelí.
Vše zalijeme jablečným džusem, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby, vyhřáté na 180°C. Pečeme přikryté asi hodinu, několikrát zkontrolujeme a poctivě poléváme vypečenou šťávou.
Podáváme s bramborovými knedlíky.
K tomuto pokrmu je dobré osmažit kolečka bramborových knedlí. Jednoduchý trik, ovšem s vynikajícím výsledkem. Pokud neznáte, určitě vyzkoušejte. Takto připravené knedlíky jsou výtečné i samotné, smažené například zároveň s tenkými kolečky cibule.
Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Uzené maso Vepřové maso
- 22.04.07 vloženo
- 26838x zobrazeno
Čas přípravy
- 1,5 hod
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 porce uzeného masa po 150-200 g (krkovička, plecko...)
- 500 g kysaného zelí
- 2 cibule
- 2 hrušky
- 100-150 ml 100% jablečného džusu nebo moštu
- trochu oleje nebo sádla
- 8 kuliček jalovce
- 4 bobkové listy
- pepř
- sůl
Doporučená příloha
bramborové knedlíky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku13.10.12 18:50
Zdravím.
Vynikající kombinace chutí. Na jalovčinky jsem si vzpomněla, až když jsem
byla doma z lesa, ale i bez nich skvělé. Jako uzené jsem použila libovou
Pražskou uzenou kýtu, hrušky italské Abaté, domácí bohužel nejsou.
Místo opečených bramborových knedlíků, které známe a které by k tomuto
jídlu sedly opravdu parádně, jsem nouzově použila bramborovou kaši
s opečenou cibulkou. Výborné, ale ty knedlíky tomu rozhodně dodají
další plus. Pozvaní hosté jsou konzervativní strávníci, ale toto si
pochvalovali a hodlají rovněž zkusit.
Díky za recept, tato úprava bude u nás určitě klasickému uzenému se
zelím hodně konkurovat.
Diskuse k receptu Uzené se zelím a hruškami
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Uzené se zelím a hruškami
2 příspěvky 4.2.20 09:53
If you agree I want to retrieve article information, harmony is needed
red ball
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Jéje, zase jeden dobrý receptík. Z těch hrušek a džusu asi vznikne dobrý sosík…
Bono, to je útok na štíhlou linii..
Hezký večer…