Recept Uzené po německu

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Uzené po německu

Postup

Maso dáme na pekáček, posypeme nadrobno nakrájenou zeleninou, zalijeme asi 1/2 hrnkem vývaru a rozpuštěným máslem. Zakryjeme poklicí a dusíme až je masíčko měkké. Pak maso vyndáme, nakrájíme a dáme stranou. Z česnekového oleje, mouky a koření připravíme světlou jíšku, rozředíme vývarem, vlijeme do zeleniny (kdo chce může rozmixovat) a pomalu zamícháme kysanou smetanu. Necháme prohřát (už nevaříme), podle chuti dosolíme. Podle zdroje se tohle maso podává přelité pouze omáčkou, s červeným sladkokyselým zelím a bramborákem. Ale já podávala s houskovým knedlíkem. Čerpáno z "Mezinárodní kuchyně vybrané lahůdky" od Ron Kalenuik

Recept je z kategorií: Uzené maso

Nahlásit recept

  • 01.05.07 vloženo
  • 16555x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • [* http://muj.labuznik.com/obrazky/zlata/fotky%20k%20receptum/uzene_po_nemecku.jpg *]
  • 1 kg uzených kotlet vcelku
  • 1 středně velká cibule
  • 1/2 celeru
  • 1 mrkev
  • 2 rajčata zbavená slupek a semínek
  • 5 dkg rozpuštěného másla
  • 1 a ½ hrnku drůbežího vývaru ( používám kostku )
  • 2 lžíce česnekového oleje
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 1/2 lžičky rozdrceného černého pepře
  • 125 ml kysané smetany
  • 2 lžíce hladké mouky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Uzené po německu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Uzené po německu Jandule Kamilio,

alespoň jste se pobavili (měkké i protože nevím jestli Kamilio není náhodou chlap), rajské a „puklici“ opravím. Mějte se hezky…i já se zasmála, díky

kamilio
551 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Uzené po německu - Zlatko

Dík za oživení textu receptu, kde obvyklý název poklice je vtipně nahrazen slovem puklice. (Je to zahradní škůdce štítenka - Quadraspidiotus … ). Jinak bezva recept, brzo vyzkouším!

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Uzené po německu

Zlato, chytří labužníci vědí, že v ingrediencích pod pojmem 2 slupky a semínek zbavená rajčata, ale méně inteligentní by se mohli domnívat, že mají dát 2 slupky + semínek zbavená rajčata. nebylo by lepší to obrátit - 2 rajčata oloupaná a zbavená semínek?

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Uzené po německu

zlato, když se vaří s láskou…jeden sní všechno.

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Uzené po německu - Bedlo,

já jsem si nějak neuměla dát dohromady různé chutě a jaksi moje druhé já protestoval, že raději knedlík. Díky a hezký den Zlata

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Uzené po německu

zlato, zažila jsem podávání tohoto pokrmu s červeným zelíčkem, ale ty knedlíky po jejich, co se lepí na patře. Bylo to v Berlíně, než padla zeď a ceny mírné. S tím bramborákem, to bude asi krajové. Každé jídlo je jen o zvyku konzumace.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz