Recept Uzené maso v zelí

Bunter Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Uzené maso zalijeme vodou a 5 minut povaříme. Pak vodu slijeme, maso zalijeme čistou vodou a vaříme nejlépe v tlakovém hrnci, asi 40 minut. Měkké maso vyndáme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Než se maso uvaří, nakrájíme zelí na nudličky. Do kastrolu dáme rozehřát sádlo, vsypeme nadrobno nasekanou cibuli a osmahneme ji. Přidáme zelí, zalijeme ho vodou, osolíme, okmínujeme a dusíme pod pokličkou asi 45 minut. Občas promícháme a podle potřeby přidáme vodu. Ke konci dušení zahustíme zelí moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Povaříme, přidáme víno, cukr, ocet a špetku papriky, dobře promícháme, přidáme připravené horké maso a krátce zapečeme v troubě.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 31.03.04 vloženo
  • 4940x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg uzené krkovičky
  • 1 kg hlávkového zelí
  • 2 větší cibule
  • sklenka bílého vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2-3 lžíce sádla
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce octa
  • sůl
  • kmín
  • špetka sladké papriky

Doporučená příloha

  • Podáváme s chlebem nebo vařenými bramborami.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Uzené maso v zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Játra na rožni

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz