Recept Uzené maso v zelí

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uzené maso zalijeme vodou a 5 minut povaříme. Pak vodu slijeme, maso zalijeme čistou vodou a vaříme nejlépe v tlakovém hrnci, asi 40 minut. Měkké maso vyndáme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Než se maso uvaří, nakrájíme zelí na nudličky. Do kastrolu dáme rozehřát sádlo, vsypeme nadrobno nasekanou cibuli a osmahneme ji. Přidáme zelí, zalijeme ho vodou, osolíme, okmínujeme a dusíme pod pokličkou asi 45 minut. Občas promícháme a podle potřeby přidáme vodu. Ke konci dušení zahustíme zelí moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Povaříme, přidáme víno, cukr, ocet a špetku papriky, dobře promícháme, přidáme připravené horké maso a krátce zapečeme v troubě.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 31.03.04 vloženo
  • 4660x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg uzené krkovičky
  • 1 kg hlávkového zelí
  • 2 větší cibule
  • sklenka bílého vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2-3 lžíce sádla
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce octa
  • sůl
  • kmín
  • špetka sladké papriky

Doporučená příloha

  • Podáváme s chlebem nebo vařenými bramborami.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Uzené maso v zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Hruškový koláč Hruškový koláč
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz