Recept Uzené maso v těstě

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uzené maso vložíme do studené vody, 5 minut povaříme, pak vodu vylijeme, maso zalijeme čistou vařící vodou a uvaříme ho doměkka. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo, lehce na něm osmahneme cibuli, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Místo žampionů můžeme použít i jiné, tužší houby (hřiby,křemenáče...) Pokrájené houby vložíme na osmahnutou cibuli, mírně je osolíme, pokmínujeme drceným kmínem a po odpaření vody,k terou pustí, osmahneme. Lístkové těsto vyválíme na pomoučeném vále na obdélník, potřeme je osmahlými žampiony, posypeme nasekanou petrželkou, na to vložíme uvařené, okapané a zchladlé maso, lístkové těsto nahoře uzavřeme, aby bylo pevně přilnuté na maso, potřeme je rozšlehaným vejcem a vložíme v pekáčku do vyhřáté trouby. Pečeme prudce,až je těsto zlatohnědé.

Recept je z kategorií: Uzené maso

Nahlásit recept

  • 03.03.04 vloženo
  • 5519x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 uzená rolka
  • balíček lístkového těsta
  • 1 vejce
  • sůl
  • Náplň:
  • 200 g žampionů
  • 2 cibule
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • kmín a petrželka.

Doporučená příloha

  • Zeleninové saláty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Uzené maso v těstě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Uzené maso v těstě

vypadá to nádherně…do listového těsta se dá zabalit cokoliv..můžete zkusit upečené vykostěné a kůže zbavené kuře rozdělené na 6 porcí zabalené do šesti čtverců vyváleného těsta, spolu s plátkem šunky a hmotou připravenou ze zbytků kuřete a nakrájené petrželky ušlehané se 4 lžícemi smetany. Rohy čtverců pevně spojit, jen uprostřed nechat malý otvor, potřít rozšlehaným vejcem a péct asi po dobu 25 minut ve středně vyhřáté troubě. Podávát ozdobené kopečkem šlehačky, jíst ihned…nebo se dá zabalit salám, kabanos, lančmít, houbová smaženice, sýr se slaninou…atd…atd.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz