Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
svato Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Po sviatkoch, či už po Vianociach alebo po Veľkej noci, obyčajne (aspoň u nás doma) zvýši údené. Niekedy ho pridám k zapečeným špenátovým haluškám, niekedy vysmažím v cestíčku.
Plátky údeného okoreniť, potrieť horčicou, pokvapkať citrónovou šťavou a olejom a nechať odležať podľa vlastného uváženia a času. Potom obaliť v múke a v cestíčku z piva, soli, žĺtkov, múky a snehu z bielkov a vysmážať.
Recept je z kategorií: Uzené maso
zemiaky, zemiakový šalát (bez majonézy), zeleninové šaláty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Uzené maso v pivním těstíčku
148 příspěvků 24.2.10 17:35
Trochu mi to připomíná dětství, maminka nám dělala jako ,,rychlovku" párky v pivním těstíčku s bramborovou kaší. Hořčici jsme dávali navrch až na talíři. Protože párky už (tak se mi zdá) nejsou co bývaly docela ráda ochutnám tohle uzené.
1440 příspěvků 24.2.10 14:55
U nás napodiv skoro vždy zostane, a to kupujem len kúsok. Nakrájajú si trošku do šošovicovej polievky a koniec, takže musím pristúpiť k ďalšej úprave, potom už nie je problém.
2452 příspěvků 24.2.10 14:42
To u nás taky - a nikdo se nepřizná.
2904 příspěvků 24.2.10 04:40
Minule som smažila v haruľovom cestíčku, predtým cestíčko ako na parížske rezne. S pivom cestíčko ma nenapadlo, ani tá horčica…Kupujem údené s úmyslom ho vysmažiť, takže ďakujem za tip.
U nás mäso obyčajne nezvýši, dokonca sa objavuje zaujímavý úkaz - v noci z chladničky sublimuje…