Recept Uzené maso v pivním těstíčku

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Uzené maso v pivním těstíčku

Úvod

Po sviatkoch, či už po Vianociach alebo po Veľkej noci, obyčajne (aspoň u nás doma) zvýši údené. Niekedy ho pridám k zapečeným špenátovým haluškám, niekedy vysmažím v cestíčku.

Postup

Plátky údeného okoreniť, potrieť horčicou, pokvapkať citrónovou šťavou a olejom a nechať odležať podľa vlastného uváženia a času. Potom obaliť v múke a v cestíčku z piva, soli, žĺtkov, múky a snehu z bielkov a vysmážať.

Recept je z kategorií: Uzené maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.02.10 vloženo
  • 7628x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minút+odležanie

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 4 plátky údeného mäsa
  • šľava zo 1/4 citróna
  • 1 lyžička horčice (ja používam kremžskú)
  • 1 lyžica oleja
  • čierne korenie
  • 1/8 l piva
  • 2 vajíčka
  • 5 kopcovitých lyžíc polohrubej múky
  • soľ

Doporučená příloha

  • zemiaky, zemiakový šalát (bez majonézy), zeleninové šaláty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 04.12.12 19:57

.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Uzené maso v pivním těstíčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
lvice
148 příspěvků 24.02.10 17:35
Re: Uzené maso v pivním těstíčku

Trochu mi to připomíná dětství, maminka nám dělala jako ,,rychlovku" párky v pivním těstíčku s bramborovou kaší. Hořčici jsme dávali navrch až na talíři. Protože párky už (tak se mi zdá) nejsou co bývaly docela ráda ochutnám tohle uzené.

 
svato
1417 příspěvků 24.02.10 14:55
Re: Uzené maso v pivním těstíčku

U nás napodiv skoro vždy zostane, a to kupujem len kúsok. Nakrájajú si trošku do šošovicovej polievky a koniec, takže musím pristúpiť k ďalšej úprave, potom už nie je problém.

 
di
2451 příspěvků 24.02.10 14:42
Re: Uzené maso v pivním těstíčku - aničko

To u nás taky - a nikdo se nepřizná. ;-)

 
anickav
2904 příspěvků 24.02.10 04:40
Re: Uzené maso v pivním těstíčku

Minule som smažila v haruľovom cestíčku, predtým cestíčko ako na parížske rezne. S pivom cestíčko ma nenapadlo, ani tá horčica…Kupujem údené s úmyslom ho vysmažiť, takže ďakujem za tip.
U nás mäso obyčajne nezvýši, dokonca sa objavuje zaujímavý úkaz - v noci z chladničky sublimuje…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Mrkvový salát Mrkvový salát
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz