Recept Uzené maso v brioškovém těstě

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Uzené maso v brioškovém těstě

Postup

1. Maso osolíme a opepříme. Mouku prolijeme do mísy se solí a cukrem. Z části cukru a vlahého mléka, rozdrobeného droždí a trošky mouky připra­víme řídký kvásek a necháme vykynout. Nalijeme do míry, ve zbylém mléce rozmícháme 2 žloutky, přidáme vlahý tuk a vypracujeme těsto. 2. Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto rozválí­me na pomoučeném válu. Trochu si ho odložíme na ozdobu a upleteme z něho cop. Maso zabalíme do těsta, okraje zmáčkneme. Ozdobíme copem, potřeme rozšlehaným bílkem. Pečeme asi 50 min. 3. Smícháme obě smetany, osolíme, opepříme, při­dáme koriandr. Zašleháme 2 žloutky a citronovou šťávu. Maso nakrájíme a podáváme s omáčkou.

Recept je z kategorií: Uzené maso

Nahlásit recept

  • 12.05.04 vloženo
  • 5662x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 1120 kcal, 4680 kJ, 51 g bílkovin, 76 g tuků, 53 g sacharidů
  • 800 g uzených kotlet
  • sůl
  • pepř
  • 250 g polo­hrubé mouky
  • 1 lžička cukru
  • 100 ml mléka
  • 20 g droždí
  • 2 žloutky
  • 30 g másla
  • 2 žloutky
  • 1 bílek
  • 150 g kyselé smetany
  • 4 lžíce zakysané krémo­vé smetany
  • 1 lžíce posekaného koriandru
  • 250 ml smetany
  • citronová šťáva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Uzené maso v brioškovém těstě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Uzené maso v brioškovém těstě

1irena
597 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Uzené maso v brioškovém těstě

Teda vy mi dáváte:) ¨stejně seženu asi jen tu krémovitou. Hlavně aby byl koriandr:)))))))

Kopretinka
565 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Uzené maso v brioškovém těstě

Tak Irenko řešili jsme to s Pepíčkem a nakonec jsme to dořešili tak:
175g zakysané smetany a 4 lžíce zakysané krémové :)))))))))

Jiné řešení nevidíme :))))

Kopretinka
565 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Uzené maso v brioškovém těstě

Irenko tak to nevim :) toho jsem si nevšimla :)) zkusím to zjistit :))

1irena
597 příspěvků 25.1.09 03:43
Kopretinko

ale Pepíček tam má napsané:
150 g kyselé smetany,
4 lžíce zakysané krémo­vé smetany,
1 lžíce posekaného koriandru,
250 ml smetany,

Kopretinka
565 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Uzené maso v brioškovém těstě

Irenko kysaná smetana už se kysaná prodává :))))))))))))) v různých variantách a dokonce i Light :)

1irena
597 příspěvků 25.1.09 03:43
Smetany

:) po důkladnějším přečtení jsem trochu zmatená. Kyselá smetana je ta, co sama zkysne, nebo se prodává? Já znám jen zakysanou( ikdyž za mého mládí se prodávala kyselá smetana, maminka jinou do smetanových omáček nedávala).

Kopretinka
565 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Uzené maso v brioškovém těstě

My tento recept děláme vždycky na velikonoce :) Je to tady u nás tradice, a děláme i takové malinkaté briošky a dáme do nich ten malinkatý párek tzv „klausovku“ a vypadá to moc hezky a ještě líp to chutná. Určitě to zkus Ireno zatím neznám nikoho komu by nechutnalo :)) Pokud neseženeš krkovici bez kosti jde použít i klobáska ale krkovice je lepší :)))

1irena
597 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Uzené maso v brioškovém těstě

Podle obrázku se jedná asi o uzenou pečeni bez kostí? Je to paráda, tak tohle zkusím.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz