Recept Uzené maso v alobalu

(Hodnoceno 1x) Tresinka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Uzené maso v alobalu

Postup

Uzené maso nakrájíme na plátky a na alobal dáme na plátky cibuli, potom uzené, takhle to střídáme........potom dáme na pařáček nad vodu dělat (samozřejmě, dáváme pozor, aby z toho nevytekla šťáva). Až je maso měkké, tak je to hotové. Uzené s cibulí, udělá moc dobrý sosík.

Recept je z kategorií: Uzené maso

Nahlásit recept

  • 04.09.04 vloženo
  • 28572x zobrazeno

Ingredience

  • Uzené maso
  • Cibule

Doporučená příloha

  • Bramborový knedlík, zelí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 8.2.13 15:08

Tahle úprava je nenáročná a dodala uzené krkovici vynikající „šmak“ :)
Měli jsme s hrachovou kaší. Hrách je z naší zahrádky, maso tentokrát kupované. Na nedalekých jatkách mají vlastní udírnu a maso tam koupíte kolirát ještě teplé :) Mají ho téměř jako domácí… Když dojdou zásoby našeho, kupuji pouze tam…
Hrachovou kaši dělám jednoduchou - namočený hrách uvařím do měkka, přidám orestovanou cibulku a česnek i s tím ždibcem sádla, sůl, majoránku a mléko… Rozmixuju a je to… ;) Máme ji takto nejraději…

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Uzené maso v alobalu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Uzené maso v alobalu

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Uzené maso v alobalu

je to již dlouho, co mne napadlo uzené maso péct (spíše dusit) v troubě podlité trochou vody. Všichni si to pochvalovali a zakázali mi uzené ještě někdy máchat ve vodě.

heja
312 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Uzené maso v alobalu

vyzkoušela jsem s rolovanou krkovičkou. 4 plátky jsem proložila cibulí, dle rady zabalila do dvojitého alobalu a pekla/dusila v remosce. Přestože mi část šťávy přece jen utekla, bylo uzené výborné, šťavnaté. Skvělý způsob úpravy uzeného k bramborové kaši.
Dík, Tresinko.

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Uzené maso v alobalu - handulo

… měla jsem klasické uzené, které je potřeba ještě dále tepelně zpracovávat… a měla jsem strach, jestli to v té páře vůbec „uvařím“… byl zbytečný… maso bylo díky šťávě křehké a šťavnaté…
bohužel ti neřeknu jak dlouho to trvalo… už je to nějaký ten pátek, co jsem to připravovala…

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Uzené maso v alobalu, ajto

měla jsi uzené, které se už nemusí vařit, nebo to co se ještě vaří? To vypadá zajímavě.

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Uzené maso v alobalu

mám pro tento recept 2 slova: jednoduché a vynikající…

jen poznámka - ten alobal si dejte raději dvojitě - vznikne poměrně dost vynikající šťávy a byla by škoda o ni přijít

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz