Recept Uzené maso v alobalu

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Uzené maso v alobalu

Postup

Uzené maso nakrájíme na plátky a na alobal dáme na plátky cibuli, potom uzené, takhle to střídáme........potom dáme na pařáček nad vodu dělat (samozřejmě, dáváme pozor, aby z toho nevytekla šťáva). Až je maso měkké, tak je to hotové. Uzené s cibulí, udělá moc dobrý sosík.

Recept je z kategorií: Uzené maso

Nahlásit recept

  • 04.09.04 vloženo
  • 25624x zobrazeno

Ingredience

  • Uzené maso
  • Cibule

Doporučená příloha

  • Bramborový knedlík, zelí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 8.2.13 15:08

Tahle úprava je nenáročná a dodala uzené krkovici vynikající „šmak“ :)
Měli jsme s hrachovou kaší. Hrách je z naší zahrádky, maso tentokrát kupované. Na nedalekých jatkách mají vlastní udírnu a maso tam koupíte kolirát ještě teplé :) Mají ho téměř jako domácí… Když dojdou zásoby našeho, kupuji pouze tam…
Hrachovou kaši dělám jednoduchou - namočený hrách uvařím do měkka, přidám orestovanou cibulku a česnek i s tím ždibcem sádla, sůl, majoránku a mléko… Rozmixuju a je to… ;) Máme ji takto nejraději…

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Uzené maso v alobalu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Uzené maso v alobalu

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Uzené maso v alobalu

je to již dlouho, co mne napadlo uzené maso péct (spíše dusit) v troubě podlité trochou vody. Všichni si to pochvalovali a zakázali mi uzené ještě někdy máchat ve vodě.

heja
312 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Uzené maso v alobalu

vyzkoušela jsem s rolovanou krkovičkou. 4 plátky jsem proložila cibulí, dle rady zabalila do dvojitého alobalu a pekla/dusila v remosce. Přestože mi část šťávy přece jen utekla, bylo uzené výborné, šťavnaté. Skvělý způsob úpravy uzeného k bramborové kaši.
Dík, Tresinko.

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Uzené maso v alobalu - handulo

… měla jsem klasické uzené, které je potřeba ještě dále tepelně zpracovávat… a měla jsem strach, jestli to v té páře vůbec „uvařím“… byl zbytečný… maso bylo díky šťávě křehké a šťavnaté…
bohužel ti neřeknu jak dlouho to trvalo… už je to nějaký ten pátek, co jsem to připravovala…

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Uzené maso v alobalu, ajto

měla jsi uzené, které se už nemusí vařit, nebo to co se ještě vaří? To vypadá zajímavě.

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Uzené maso v alobalu

mám pro tento recept 2 slova: jednoduché a vynikající…

jen poznámka - ten alobal si dejte raději dvojitě - vznikne poměrně dost vynikající šťávy a byla by škoda o ni přijít

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz