Recept Uzené kotlety s kysaným zelím

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Uzené kotlety s kysaným zelím

Postup

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Dvě cibule olou­peme, rozčtvrtíme a spolu s uzeným masem pečeme na pekáči potřeném olejem v troubě asi 20 min. 2. Zavařeninu rozmícháme s omáčkou chilli a só­jovou omáčkou a směsí potřeme uzené ma­so. Přilijeme cidre a dusíme 30 min. Maso občas potřeme vypečenou šťávou. 3. Posekáme česnek a zbylou cibuli. Tymián osmahneme s cibulí a česnekem na oleji. Přidáme jalovčinky, zelí a přikryté dusíme 30 min. Osolíme, opepříme a osladíme. 4. Pomeranče oloupeme, rozebereme na dílky a osmahneme na másle. Maso nakrájíme na plátky, vypečenou šťávu rozmixujeme, osolíme, opepříme.

Recept je z kategorií: Uzené maso

Nahlásit recept

  • 25.10.02 vloženo
  • 9680x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 700 kcal, 48 g bílkovin, 45 g tuků, 20 g sacharidů
  • 1 kg vykostěných uze­ných kotlet
  • 3 cibule
  • 2 lžíce pomerančové zavařeniny
  • 4 lžíce omáč­ky chilli
  • 1-2 lžíce sójové omáčky
  • 375 ml cidru (jablečné víno)
  • 1 strou­žek česneku
  • 8 snítek ty­miánu
  • 2 lžíce oleje
  • 2 jalovčinky
  • 500 g kysaného zelí
  • sůl
  • pepř
  • špetka cukru
  • 2 pomeranče
  • 1 lžíce másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Uzené kotlety s kysaným zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz