Recept Uzenářské hovězí maso
Bunter Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Hovězí maso protkneme dvěma párky, osolíme ho, opepříme a necháme po všech stranách opéct na rozpáleném tuku. Pak maso vyjmeme, do tuku vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vrátíme maso, podlijeme horkou vodou, nebo vývarem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve smetaně nebo ve víně, dobře promícháme a povaříme. Zbylý párek nakrájíme na kolečka, osmahneme ho na troše oleje a pak posypeme paprikou. Zamícháme a hned sejmeme z ohně, aby se paprika nespálila. Párek vmícháme do omáčky. Měkké maso nakrájíme na plátky, podlijeme ho omáčkou a podáváme s opečenými brambory nebo s knedlíky.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
- 16.03.04 vloženo
- 5839x zobrazeno
Čas přípravy
- 2 hodiny
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 kg hovězí kýty
- 3 párky
- sůl
- pepř
- olej
- 1 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 kelímek zakysané smetany (nebo sklenka vína)
- lžička mleté papriky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Uzenářské hovězí maso
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Uzenářské hovězí maso
vypadá to nádherně…jen nepoužívat krabicové víno, kterým se dá vše pokazit!