Recept Utopení pulci ze Šimic

Pupek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Utopení pulci ze Šimic

Postup

1/2 kg špekáčků hned vyhodíme, protože to co se dneska prodává a vydává se za špekáčky, to je urážka našich chuťových buněk... :o) Pěknou libovou tlačenku (je úplně jedno, je-li světlá, tmavá nebo směs) nakrájíme na kostky cca 1 cm, cibuli nakrájíme nahrubo, mrkev na kolečka, všechno napěchujeme do sklenice, zalijeme převařeným lákem s kořením, dáme do lednice – a dva dny ji zkusíme neotevřít... (Mně se to teda ještě nikdy nepodařilo). Olej přidávat nemusíme, tlačenka tuk většinou pustí sama.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 24.06.05 vloženo
  • 9260x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • (1/2 kg špekáčků)
  • 1/2 kg tlačenky
  • 1/4 kg cibule
  • 1 mrkev
  • lák a další přísady dle obliby (kromě vody, octa, soli a cukru by neměl chybět kopr, nové koření, pepř, hoř. semínko., lichý počet hřebíčků, 1 vavřín, feferončička apod.)

Doporučená příloha

  • Chleba, pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Utopení pulci ze Šimic

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Utopení pulci ze Šimic

esk
124 příspěvků 20.12.16 17:12

Naloženo, uvidíme.

oldsoft
682 příspěvků 22.7.10 23:42
Re: Utopení pulci ze Šimic

Přidána fotka. Je to vynikající a pulce budu topit častěji!

oldsoft
682 příspěvků 17.7.10 06:49
Re: Utopení pulci ze Šimic

Vyrobeno! Neměl jsem sice mrkev, ale oželel jsem ji, jelikož doplazit se do obchodu v tomhle vedru jen skrz mrkev jsem nebyl s to absolvovat. Držím se pevně, zatím je uleženo 24 hodin, ale testovací vzorek napověděl, že to bude lahodné.

Eja
3884 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopení pulci ze Šimic

Pupku, neotevřít jsem vydržela asi tři hodiny, koštovací vzorek splnil mé očekávání - zítra to bude určitě ještě lepší. Nálev jsem patřičně okořenila a tlačenka, která byla na moje gusto kořeněná málo, se změnila v krásně pikantní. Doporučuji - pokud máte víc tlačenky než stihnete sníst, tak místo pokusů o mražení udělejte lahev tohoto.

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopení pulci ze Šimic - buřty (špekáčky)...

…pojedete-li někdo (třeba do Jeseníků) přes Opavu, zastavte se v Globuse. Mají tam vlastní výrobnu uzenin a i když to už není, jako při zahájení, přesto jsou tamější uzeniny min. o 300% lepší, než kdekoliv jinde. Špekáčky opravdu mají malé špečky, jsou vynikající chutě a hodí se jak na oheň, tak i na utopence. V tomto ohledu jsem spokojený.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Utopení pulci ze Šimic

Máte všichni pravdu, není dlouho, co jsem buřty určené k opékání (bez chuti a zápachu) protlačila mezi prsty. Dostala je sousedka pro psy.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopení pulci ze Šimic

ano, ano, království za buřta! Když na ohni opečeš ten papír naplněný pěnou, který prodávají jako masový buřt za 85,–, to bys zaplakal(a).

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Utopení pulci ze Šimic

Bohužel, je to smutné, ale je to tak. Dám koně za pořádnýho buřta!!! :o)

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Utopení pulci ze Šimic - Pupíku,

se začátkem receptu nezbývá než prudce souhlasit!! :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Koláč bez vajec s tvarohem

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz