Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Svaříme 3 díly vody vody a dva díly octa s 1 bobkovým listem, 5 kuliček nového koření a lžičkou soli. Buřty podélně nakrojíme a vhodíme do tohoto vařícího láku na 10 minut. Cibuli nakrájíme na tenké plátky, opepříme, osolíme a důkladně prohněteme. Buřty po deseti minutách vyndáme na plech a průběžně s nimi otáčíme, až vystydnou. Mezitím si uvaříme nálev z jednoho dílu octa, třech dílů vody, půl sáčku Deka, 5 nových koření, 5 kuliček pepře, 1 bobkového listu a kdo chce, přidá chilli podle chuti a odolnosti. Nálev necháme mírně (do vlažna) vychladnout. Potom do buřtů vložíme cibuli, sepneme párátkem, dáme do láhve a zalijeme vlažným nálevem. Tito "utopenci" se nemusí nechávat odležet a jsou připravení k okamžité konzumaci.
Recept je z kategorií: Chuťovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Utopené buřty pro nedočkavé
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Mně se docela osvědčil dobrý nálev z okurek. Buřty naplním cibulí trochu popepřím, ve sklenici proložím okurkou, cibulí, případně přidám kousek feferonky a zaliju nálevem z okurek.
To je asi pravda, ale podle zkušeností, když jsem jednou zalila buřty teplým nálevem, tak mi pustily tuk a dále bych asi vynechala DEKO - nelíbí se mi moc složení, jestli je výrobce v poslední době nezměnil. Ještě nedávno obsahoval tento přípravek kyselinu benzoovou, a ta podle mě do jídla moc nepatří. Ale lze úspěšně nahradit přípravkem NOVA, který žádnou benzoovku neobsahuje. Do naříznutých vuřtů je docela dobré vetřít trochu feferonové pasty. Kupodivu se to nějak rozloží a moc to nepálí.
22 příspěvků 25.1.09 03:43
Také dělám po moravsky Utopence.Nevařím je a všechny je oloupu ze slupky.
Samozřejmě k tomu patří pivečko.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
…už se nemůžu dočkat.