Recept Utopenci v aspiku

Bill Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Utopenci v aspiku

Postup

Ocet a 0,5 litru vody sůl, cukr, pepř, bobk. nové koření, hořč. semínko svaříme. Špekáčky svlékneme, dáme do flašek přidáme na nudličky nakrájenou cibuli, feferonku a okurku. Zalijeme teplým nálevem a necháme 5 dní marinovat. Vyndáme utopence a nakrájíme je na kostky. Do obalu na tlačenku nasypeme utopence, cibuli, feferonky a okurku. Zalijeme aspikem a necháme ztuhnout. Aspik uděláme dle návodu (1litr vody, 2dcl nálevu z utopenců ohřát na 80`C, nasypat 3 sáčky aspiku.)

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 15.12.07 vloženo
  • 33442x zobrazeno

Ingredience

  • 1kg špekáčků
  • 0,5 litru octa
  • 0,5 litru vody
  • 4 cibule
  • 4 okurky
  • 4 feferonky
  • 2 lžíce soli, 3 lžíce cukru, pepř
  • bobk. list, nové koření, hořčičné semínko.
  • 3 sáčky aspiku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bill 12.5.12 11:56

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Utopenci v aspiku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Utopenci v aspiku

parles
307 příspěvků 3.9.11 23:32

Když už se ty buřtíky krájejí, nebylo by lepší je nakrájet hned? Že by je ta marináda lépe provoněla? :think:

jolana
5068 příspěvků 8.7.11 09:52
;))
pepicek
1309 příspěvků 19.8.09 17:30
Re: Utopenci v aspiku - přidán obrázek

díky neznámému dárci :)

oldsoft
682 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopenci v aspiku

Sáček želatiny mívá kolem 20 g, viz třeba tady .

martinsog
103 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopenci v aspiku

Dik za recept. Je to výborná vec, akorát pridávam do utopencov, ale môže sa dať až pri samotnej výrobe sterilizovanú kápiu. „Tlačenka“ je na reze viac farebná.

Labužník jandule02
1097 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopenci v aspiku

Doporučuji ten nálev nedávat teplý příliš, nebo se vylouhuje tuk ze špekáčků a to není ideální, již se nám to stalo.

Bill
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopenci v aspiku

Já používám „Želatina jedlá v prášku“ od vitany, hmotnost 18g (podle jejich návodu dávaji 1 saček na 0,5 l vody ale já dávám 3 sáčky na 1,2 l vody - aby se to nesypalo - je to vyzkoušený). Ocet standart 8%. CUS

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopenci v aspiku

Rád bych vyzkousel ale nevím, kolik je jeden sácek aspiku. Muzes mi to upresnit? Predem dekuji! Ocet je zrejme osmiprocentní jako býval?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chilli se sojovým masem

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Karbanátky Karbanátky
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz