Recept Utopenci speciál - pro Janka a Umberta

(Hodnoceno 5x) Alis Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Utopenci speciál - pro Janka a Umberta

Úvod

Nikdy bych se neodvážila zapsat další recept na utopence na server, kde jich již několik (desítek?) je. Až když jsem na Vysočině viděla, jak může česká - lehce ozvláštněná - klasika chutnat šaramantnímu Italovi a stejně tak šaramantnímu Slovačisku, pochopila jsem, že musím se svým rodinným stříbrem konečně na světlo :-))) Srdce mi krvácí, rodinné tajemství předávané z generace na generaci přestalo být tajemstvím… nedá se nic dělat, srdce samaritánky zvítězilo nad hamižnou tajuplností :-))

Postup

Špekáčky (osvědčily se mi dobré domácí či z Globusu) oloupeme a nakrájíme na kolečka. Nakládáme do sklenice nebo kameninové nádoby (tam pak ovšem tak pěkně nevynikne krásné barevné vrstvení). Vždy 1 vrstva buřtů, 1 vrstva cibule, posypat trochou pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, zacáknout worcestrem a kapkou oleje (ten osobně dávám jen výjimečně, myslím, že na chuti receptu se příliš nepodílí, uvádím ho jem proto, že v původním opsaném receptu figuruje). Zalijeme studeným nálevem a snažíme se na utopence aspoň čtyři dny zapomenout.

Recept je z kategorií: Recepty na Silvestr Speciality

Nahlásit recept

  • 29.09.08 vloženo
  • 66115x zobrazeno

Ingredience

  • dobré špekáčky
  • cibule
  • mletý černý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • worcesterová omáčka
  • olej
  • lák:
  • hovězí vývar z kostky: octu v poměru 1 : 0,75

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

JirinaWolfova 7.4.14 22:36

Moc se těšíme na pátek. :-D

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

casino 15.9.12 20:12

Prý to bylo výborné :palec:

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

gmp 28.7.12 13:02

+

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

casino 20.7.12 22:18

Uvidíme za měsíc…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

chovatelka 22.9.10 14:54

Tak jsem dnes udělala ty utopence podle vašeho receptu, akorát jsem je nekrájela na kolečka, ale pořádně nařízla, vymazala francouzskou hořčicí a nacpala cibulí, jinak vše stejné,tak uvidíme, jaké budou.

Stránka:  1 2 Další »

Diskuse k receptu Utopenci speciál - pro Janka a Umberta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Utopenci speciál - pro Janka a Umberta

casino
4497 příspěvků 15.9.12 20:12
Neplavci...

…upadli v zapomenutí a náhodou vyplavali po pěti týdnech :)
Znalci se vyjadřovali v superlativech :potlesk:
Jedna snacha dokonce naznačovala, že by TAKOVÉHLE uvítala jako dárek k narozeninám… Nevím, zda jsem ji potěšil: „Dám ti recept!“ :mrgreen: :P

jupiterix
3 příspěvky 12.8.12 13:36
Reakce na dohady o názvu...

Já si třeba v hospodě dávám jedině „neplavce“… :mavam:

anickav
2904 příspěvků 29.7.12 09:24
Miloško,

Mudruj… :*

gmp
1603 příspěvků 29.7.12 08:54
+-

… a teď abych mudroval nad tím jestli vzpomínky na utopence, nebo na mou osobu :lol: I když na druhou stranu, utopenci na rozdíl od mé osoby to mají už za sebou. :idea: :!

anickav
2904 příspěvků 28.7.12 20:06
Miloško,

Presne ten pohár… :potlesk: momentálne sú v nich kvasáky. A spomienky.

Alis
2617 příspěvků 28.7.12 13:23

Aničko, Lydie - chápu, že výber uzeniny je na každém z nás. Když někdo nerad špek, vybere libovou uzeninu. Na druhou stranu, jedla jsem jednou utopence ze šunkové klobásy a ta kyselá šunka mi moc nejela. Asi síla zvyku.

Aničko, až se uvidíme příště, přivezu. V trochu reprezentativnější sklenici, to abys na mě vzpomínala s láskou přímo estetickou :-)

Lydie, prosím, mohla bys pověsit recept na salát z Knackwurstů?

GMP, ty děláš utopence bez šuplery??? Je to vůbec k jídlu?

P. S. Ne všechny české uzeniny jsou katastrofální
P. P. S. Když mně se název utopenci líbí! Výraz marinované buřty mě trochu nudí :)

Příspěvek upraven 02.08.12 v 17:59

anickav
2904 příspěvků 28.7.12 07:40
Lydunko,

Zásadne nerobím zo špekáčkov - ani nám tie mastné kúsky v nich nechutia…určite zoženieš nejaký iný mäsový výrobok a potom tento recept zaradíš medzi rodinné poklady. Ja som kedysi, za onoho času, o utopencoch netušila. Manžel vojenčil na Šumave a po návrate o nich básnil. Potom som sa pokúšala o ich výrobu doma a teraz sa bez nich neobíde žiadna rodinná oslava.
Alis by asi potešilo, že pohár, v ktorom utopence na zraz na Vysočine doniesla, stále používam…je taký „akurát“, vojde do chladničky. Ale nakladám aj do inej sklenej nádoby, u nás je teória, že utopencov nie je nikdy dosť :*

gmp
1603 příspěvků 28.7.12 06:30
+

Před krátkým časem mi volal kamarád z Polska (dočasně umístěný ve V. Británii) a teskně vzpomínal na „Marynowane kielbasy s cebulą“! Tedy v překladu Marinovaný klobás s cibulí, Andrzejovi se podařil rozlousknout překladatelský oříšek. Nyní je to přeložitelné do všech jazyků :lol:
Příteli Casino, on nepracuje při krájení se šuplerou?!!
Já je dělal před třemi týdny a po katastrofálních zkušenostech s českými taky uzenářskými výrobky jsem použil polskou klobásu Podwawelskou - a výsledek je naprosto báječný, i když musím doznat, že Alis dělá ten nálev naprosto bezkonkurenčně. Při dodržení surovin (pro sledovatele televizních programů rád přeložím: „Ingredience z kredence“) když dva dělají totéž není to totéž, prostě je lepší :lol:

lydia
1227 příspěvků 25.7.12 14:40

Já utopence vůbec neznám, doma jsme je nikdy nedělali a zatím jsem neměla možnost je někde ochutnat. Dělám obyčejně v létě, když je horko na vaření, salát z Knackwurstů. Do němčiny bych utopence přeložila buď lidově: ersoffene Wurst nebo vybraně : sauer eingelegte Wurst. Würstchen, nebo u nás Würstl jsou spíš párky. :) Šlo by to s párky udělat? Já moc špekáčky nemusím.

anka22
95 příspěvků 25.7.12 12:07

Alis, díky. Jsem tu už šest let, ale nikdy jsem se s tímhle označením nesetkala. Jenomže vlastně ani s utopenci :)

Alis
2617 příspěvků 23.7.12 17:08

Casino, baba zvědavá klikla, uviděla a je spokojená :-)
Nicméně je spokojená jen s HOŘČICÍ. Pořád nechápe, jak něco překládat, když to nechcete přeložit :-)

„Nevím, jak těm z ciziny co utopence neznají, ten název přeložit…“ „Tady přece nejde o překlad…“ No, jde a nejde. Buďte kreativní, překládejte jako bídu s nouzí, jako házedlo přes bidlo, jako couračku, hladkou Ančku, jako žábu v díře :)

Alis
2617 příspěvků 23.7.12 17:00
německý překlad

Anka22: Ertrunkene Würstchen - výraz, který je prý známý všem :-)

anka22
95 příspěvků 23.7.12 09:48

Alis: To by mě, Alis zajímalo, jestli znáš nějaký německý výraz speciálně pro utopence, protože já je tu znám jenom jako „Marienierte Würstel“.
Casino: Asi bych se držela toho marinování nebo pikantních vuřtů na kyselo.

casino
4497 příspěvků 23.7.12 02:00
Alis

Nevygumuje, už je v kanafasu a Viktorka se ještě neprobudila :mrgreen:
Babo zvědavá, zkuste kliknout na fotečku a snad i bez lupy uvidíte v hrdle tý sklínky takové malé kulaté skoronic. Tak to je ta HOŘČICE :mrgreen:
UTOPENCI :?: :think:
No, mně by to stačilo v češtině…

Alis
2617 příspěvků 23.7.12 01:38

Ti (ty) vaši utopenci na fotce fakt nevypadají jako ty moje plátky, proto jsem to psala… ale moc by mě mrzelo, pokud byste se cítil za tydýta :)

Máte pravdu, měla jsem milimetry komponovat do receptu, ale protože byl recept psaný po srazu labužníků, nenapadlo mě to a byla moje chyba a blbost, že mi to nedošlo.
Na druhou stranu, bývaly tady dávno tomu fotky, které všechno dokumetovaly, které všechno ilustrovaly a které někam zmizely…

Lák nevypadá zakaleně… Proto mě ta fotka těší a baví, ale protože jsem pořád prostě baba zvědavá - prostě se musím zeptat: celá hořčice nebo v prášku?

A teď ten název: nejsem zase taková slípka, abych netušila, že nepřekládáte horkýho psa, že se tudíž nesnažíte o otrocký překlad utopenců. Sama jsem byla překvapená německým názvem a tudíž je mi jasné že v jiných řečech to musí být „oříšek“. (Tereza nás vygumuje asi během vteřiny) :) Ale pořád nevím, kterým Casinům (z které země a s jakým jazykem) se to budete pokoušet překládat - dokud se to nedovím, nepomůžu. :)

casino
4497 příspěvků 23.7.12 01:03
Ti moji utopení utopenci musí mít tak dva až tři mm

Alis,
škoda, že ty milimetry se vám nepodařilo zakomponovat už do recepisu 8) nebyl bych včil za Tydýta :mrgreen:
Já to teď dělal poprvé… no, už to znovu pižlat nebudu :mrgreen:
Samo, že jsem hodil voko, jak to dělají jinde… Většinou to naflákají na špalky, často to nechávají vcelku…
HOŘČICE? Vypadá ten lák zakaleně?
UTOPENCI? Tady přece nejde o překlad… Nebo byste snad něco přeložila jako HORKÝ PES :?: :mrgreen: :mavam:

Alis
2617 příspěvků 23.7.12 00:25

Casino, tohle se vám nepovedlo… Ti moji utopení utopenci musí mít tak dva až tři milimetry v plátku, tohle nejsou ti moji a nebudou tak dobrý. Koneckonců nejsou ani tak dekorativní a nebude na ně taková chuť. Jak sám dobře víte, jí se i očima a vy jste to vzal moc po chlapsku a trochu to „odfláknul“ :D

Nevím, jakou jste dal hořčici, pokud celou, pak chápu, na chuti to může jen přidat, celý pepř je taky dobrý nápad - zvlášť když vím, jak ho rád koušete :-) (Pořád jste mi nedal recept na zmrzlinu se zeleným pepřem a to vám neodpustím). Pokud jste dal hořčici práškovou nebo v pastě, nechci vidět ten kalný nálev.

Pravda je, že i po měsíci - pravda v chladu lednice - (mám vyzkoušeno) jsou utopenci víc než jedlí(jedlý?). Co s názvem utopenci? V tom vám neporadím, potýkala jsem se s tím teď v jedné hospůdce, kde bylo potřeba to přeložit německým hostům. To jsem zvládla, v angličtině jsem to viděla včera prvně, ale odkud pocházejí vaše Casina, netuším. :)

casino
4497 příspěvků 22.7.12 23:14
Za měsíc uvidíme…

Provedl jsem jak psáno v ingrediencích – nesolil, necukroval (navíc dal pouze kuličkový pepř a hořčici) a jak psáno v postupu jsem ani nenaolejoval :)
Na třílitrovou sklííínku jsem spotřeboval: 1,7 kg špekáčků, 1,2 kg cibule a 0,5 l vývaru + 0,4 l octu
Hlavu mi dělá ten název UTOPENCI :think:
Za měsíc máme setkání casinů… Nevím, jak těm z ciziny co utopence neznají ten název přeložit tak, abych nedopadl podobně jako Franta z komentáře od esmeralda
Asi to nazvu nějakým salátem!
Rozhodně to má k salátu blíž, než tady tento salát k pomazánce hihihi :mrgreen:

gmp
1603 příspěvků 20.7.12 21:57
+

K tankum s pivem - ideální uložení. Jen mám trochu obavu, aby Ti kolegové neprovedli krátkou degustaci, garantuju Ti, že pak Ti už ostane jen ta sklinka.

Janeček Trnéčka
2 příspěvky 19.7.12 10:44

Ale není asi úplně jedno, jestli jsou uložení v +25°C nebo +3°C, ne? Dělám v pivovaru, tak uvažuju, že bych je dal do sklepa k tankům s pivem. Je tam zhruba těch 5 stupňů. Mám dvě sklenice a potřebuju, aby vydržely do 7. září, kdy mám narozeniny :)

gmp
1603 příspěvků 17.7.12 15:17
+

Klidně i tři měsíce, čim jsou dýl naložený, tím jsou lepší. Ocet to jistí, když máš obavu, dej víc octa, ale tenhle recepis je jednička stran utopenců.

Janeček Trnéčka
2 příspěvky 17.7.12 09:35

Zdravím Labužníky a Labužnice. Chtěl bych se zeptat, jak dlouho můžou takovýhle utopenci vydržet „v kondici“? Myslíte, že klidně i 2 měsíce? Díky za odpověď.

Alis
2617 příspěvků 29.9.10 09:00

Holky, jsem ráda, že chutnalo, ačkoli se Soninými rohlíky musí chutnat všechno :-)
Pusu A.

noskovice
1322 příspěvků 28.9.10 19:10

Ty utopence dělala Blanka. :-)

noskovice
1322 příspěvků 28.9.10 19:06

Dnes jsme je měly s Blankou k večeři. K tomu jsme si upekly moje „jednoduché rohlíky“. Paráda! :-)

Alis
2617 příspěvků 23.9.10 13:39
Chovatelko,

jsem sama zvědavá… kromě toho, že nálev bude kalný (nejspíš), buřty budou asi ještě kyselejší a pikantnější. Samotný nálev je hodně kyselý, ta hořčice navrch tomu ještě dodá. Pokud jsi buřty nekrájela na plátky, bude nutná delší doba na zaležení. Dej vědět, zajímá mě výsledek :)

chovatelka
10 příspěvků 22.9.10 14:54

Tak jsem dnes udělala ty utopence podle vašeho receptu, akorát jsem je nekrájela na kolečka, ale pořádně nařízla, vymazala francouzskou hořčicí a nacpala cibulí, jinak vše stejné,tak uvidíme, jaké budou.

Alis
2617 příspěvků 19.8.10 03:34
Re: Utopenci speciál - pro Janka a Umberta, Blani...

vzhledem k tomu, že jsi byla jedna z prvních labužnic, kterí mi doporučila dobré zdroje „špekáčků k jídlu“ v Praze, věřím, že se povedly nejen díky receptu, ale i díky kvalitní uzenině :)

blanca.xy
647 příspěvků 19.8.10 01:25
Re: Utopenci speciál - pro Janka a Umberta

Alis, díky, že ses podělila se všemi o recept, konečně jsem ho vyzkoušela i já a nezbývá, než tě pochválit. Je to veliká dobrůtka, všem, kdo mají tento druh jídla rádi, mohu jen doporučit :).

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.6.10 12:47
Re: Utopenci speciál - pro Janka a Umberta

přidán obrázek č. 2

Alis
2617 příspěvků 14.5.10 04:50
Re: Utopenci speciál - pro Janka a Umberta

Dandí, Zdendo, Mánku

děkuju za grafické pozvednutí receptu :)

Alis

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.5.10 04:38
Re: Utopenci speciál - pro Janka a Umberta - alis :-)

perfektní a nikdo nepoznal kostku :-), dík. D.

anickav
2904 příspěvků 30.5.09 05:29
Re: Utopenci speciál pro Janka a Umberta

Zlati, mrkni na atlas, niečo som ti poslala…ale jesť sa to nedá…

zlata
1200 příspěvků 30.5.09 05:24
Re: Utopenci speciál pro Janka a Umberta

Pepíčku pomoz, zase jeden trapas a co mělo být v kuse je jak někde na procházce, díky a ostatním se omlouvám :-))))))))))

zlata
1200 příspěvků 30.5.09 05:20
Re: Utopenci speciál pro Janka a Umberta

Holky a už mě štvete, si je teda naložím a běda vám ..... , pak už jen „Alis“ to pro Zlatu s hafčou udělá

A holky už mě štvete, … si je snad naložím sama a hafču pozvu, má rád. Jen dobré sehnat je potíž.

anickav
2904 příspěvků 30.5.09 05:05
Re: Utopenci speciál pro Janka a Umberta

Ahoj Alenka, vraciame sa dnes zo Šumavy a zrazu v aute sa z ničoho nič ozve: Aj tak najlepšie utopence robí Alenka! Mohla by Ťa to naučiť…Čo k tomu dodať?

noskovice
1322 příspěvků 30.5.09 03:28
Re: Utopenci speciál pro Janka a Umberta - Alis

Umberťák právě vylovil posledního utopence a mlaskal u toho spokojeně. Jsou opravdu vynikající. Dostal je moc brzy, takže se do Itálie nedostaly!
Posílá Ti za ně velkou pusu. Ahoj, Soňa.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Utopenci speciál pro Janka a Umberta-alis,

máš pravdu, do Tesca chodím jen pro pšeničnou chlebovou mouku, luštěniny, kouknu do mezinárodního koutku a na sypané čaje. Na nebalené potraviny nemám odvahu. Moje švagrová tam pracovala…

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopenci speciál pro Janka a Umberta, Buntere...

díky za reakci, máš pravdu, už jsem do receptu doplnila kostku Maggi. Já proti kostkám nic nemám, a myslím, že už mají trochu jinou chuť a úroveň, než bývala kdysi dávno Vitana. A moc děkuju za poznámku o praktikách v Globusu, hned budu mít lepší pocit, když tam budu nakupovat. Doufám, že jim to vydrží. V této souvislosti přidám jednu historku, Buntere: nakupovali jsme jednou spolu s manželem v Tescu ve Vršovicích, bylo tam všechno staré a olezlé, zelenošedivé, všude binec… Manžel se tak porozhlédl a zhnuseně nahlas prohlásil: „Teda, tady to vypadá, jako kdyby sem přešlo vedení z Tesca ze Skalky“ (narážel na naši předchozí zkušenost z předloňských Vánoc, kdy jsme tam byli poprvé a naposledy - binec, špína a staré prošlé zboží, zelené salámy, oschlé sýry, fuj.) Kolem šel nějaký zaměstnanec a prohodil - „Máte pravdu, jsou tu už čtrnáct dní!“ Přeji Globusu pevné vedení a žádné změny :-))

Eja
3880 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopenci speciál pro Janka a Umberta - Tome,

Peškovi prorokuji pád skoro pokaždé a často mám pravdu, včera dvě kola předtím než sebou fláknul......:-). Pokud se Ti povede se osobně zúčastnit, tak prosím poreferuj, to bude určitě úžasný zážitek.
Ostatním se omlouvám, k receptu to fakt nepatří.....

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopenci speciál pro Janka a Umberta

Čau Ejo,
vím o tom a moc mě to překvapilo, ale myslím, že Setemu ujel vlak, měl dlouhou pauzu a co vím, tak nikde nejezdil…navíc se do osmistovek derou mladíci jako Simoncelli (ostatně dost velký jezdecký prase, jako byl svého času i Toni Elias) a snad i Kallio, když KTM příští rok končí. Co říci k dnešku? Rossi je bourák a umí to, ale dneska evidentně nestačil na Pedrosa i na Stonera. Možná však ten konec vypustil, ale tomu nevěřím. Můj kůň se trochu ke konci sezony vzpamatoval, ale nic moc. Asi se poohlédnu po jiném. A co naši?? Pešek furt na zemi (prý budu nový Simoncelli ??!!) a Abrahám dojíždí na hezkém sedmnáctém místě. Bez kometáře. Již dlouho se chystám na TT. Letos jsem viděl přímé přenosy a jsem doslova fascinován. Jeden z mála přírodních závodů s tak velkou tradicí. Smutné je, že tam každoročně někdo zahyne. To prý k Manu patří a podtrhuje to tu zvláštní atmosféru. A jezdí tam i sajdy, které postrádám v MS. Když vidíš na Manu jak v kaštanové áleji jede sajda téměř 250 km/h tak tě mrazí.......

Eja
3880 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopenci speciál pro Janka a Umberta -Alis, Tome

Alis - s utopenci jde dobře dohromady sterilovaná grilovaná kapie - když se s nimi chci hodně piplat, tak do jednoho zářezu strčím právě kousek kapie, do druhého kousek okurky a třetí vymáznu dijonskou hořčicí a strčím kousek cibule. Všechny vrstvy prosypávám čerstvě mletým pepřem a v nálevu vařím sušenou feferonku. :-)
Tome - děkuji za tip na „tygry v lahvi“, úplně mi nějak na Labu unikli. Prima věc, když se podaří sehnat opravdu dobré špekáčky, tak udělat zásobu utopenců. ( Co říkáš na to to, že se Sete Gibernau vrací do MotoGP? Už se těším na ty boje s „panem profesorem“ Rossim.)

noskovice
1322 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopenci speciál pro Janka a Umberta - Buntere,

tyto utopence muzes v klidu vyzkouset, protoze prosly na vybornou pri „svetovych prijimackach“ v zari na Vysocine (cesko-slovensko-italskych)! S tim octem mas pravdu, také si delam zasoby. Ahoj, Sona

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopenci speciál pro Janka a Umberta

Jestli tomu dobře rozumím, tak dáváš na 1l hovězího vývaru 0,75l octa. Také dáváš přednost kostce Maggi, před normálním vývarem z masa nebo z kostí. Jestli však nemáš důvěru v normální vývar (což chápu, mohl by se po krátkém čase kazit viz. tvoje reakce na komentář gmp ), měl by být v receptu odkaz na hovězí vývar z kostky, protože mnozí komentáře k receptm nečtou a najednou je popadne tvůrčí rozlet a čapnou hovězí vývar kysající už týden v lednici a šup s tím do utopenců i s lojem a pak se diví, že utopenci jsou tedy kyselejší, ale trochu jinak hehehe. Já vyzkoušel z Labužníka téměř všechny recepty na utopence i když některé jsem dělal již s tím, že to nic moc nebude, že to nebude k jídlu. Kdo ty recepty na Lab. dával, jistě je nevyzkoušel. On běžný Nor prakticky neví o co kráčí a neví co je utopenec a ani neví jak by to mělo chutnat. Ale když je něco hnusný tak to pozná i Eskymák…a tak nemůžeš prát do návštěv ty nepovedené sklenice, tvrdíc, že to tak má chutnat. No nad ránem se už rozdíly stírají, ale zase nesedíš s nimi každý týden do rána. Nechci dělat nikomu reklamu, ale nám nejvíc chutnají Tygři v láhvi. To si moje milá žena Věra klidně sedne a tu menší skleničku sjede na posezení a ještě lžičkou vybírá ten sulc. Výhodou také je, že je to vlastně konzerva, která vydrží dole v lednici řadu měsíců a spoustu sklenic jsem letos vezl do České republiky abych podělil kamarády a známé a i když jedeme trajektem celý den a noc přes moře z Norska do Dánska a potom ještě 1200km po silnici do Teplic, utopenci nedoznaly újmy. Každý je chválil a jsou opravdu vynikající. Dá to trošku víc práce, ale stojí to zato. Tvůj recept mě zaujal a jistě ho brzy vyzkouším a jen jsem potřeboval vědět či Masox, či čistý vývar atd. Já se osobně přiznám, že Maggi i Masox občas používám, když někteří skalní labužníci to považují za hřích. Ještě se musím zmínit o norských octech což jsou takové čajíčky a nedosáhnou víc než 6% a proto si občas koupím v České republice jedno velké balení „Kvasný lihový přírodní ocet“ 8% 10 litrů a s ním pracuji a občas podělím bratra Čecha či Slováka. Náš ocet je král!!!! Má specifickou chuť a aroma, což vy bydlící v republice si asi moc neuvědomujete, jelikož ho používáte denně a jeho kvalitu si možná ani nepřipouštíte, ale krajané v zámoří se bez tohoto pokladu nemohli obejít a dnes je prý k dostání ve vybraných prodejnách v USA. Masný zdroj-špekáčky. Já si myslím, že Globus je dobrá volba. Mají tam (aspoň na Čerňáku) svojí masnou výrobu a můj velmi blízký kolega mě ionformuje i o jiných praktikách v tomto marketu a to, že po několika hodinách se vyrobené párky již nesmějí prodávat, přichází várka nová a "staré párky "se vezou do zoologické zahrady. Tak to je myslím krásný přístup k zákazníku, když jinde omývají maso a sýry octovou (a tady je ten náš ocet!!) vodou aby se odstranila plíseň a zboží se prodalo. Ale alis.!Tady to je také !!! Projelo tiskem a fest o těchto praktikách a sami zákazníci zjistili doma, že maso smrdí ( no není tady k dostání ten náš ocet! ) a tak to reklamovali a přišlo se nato, že mejou i ryby…no ale to už k utopencům nepatří.

gmp
1603 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopenci speciál pro Janka a Umberta ali

Oni jsou to potfory, ne a ne mi prozradit recepis, ale já na to příjdu, trochu kyselí to bylo, spíš tak jemně navinulé, jako takový řidší aspik. No a ta roládka byla potřena nějakou kořenící směsí

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopenci speciál pro Janka a Umberta, Milošku ...

… jen piš dál, žádná škoda řečí :-) Povídej: ten rosolový vývar byl kyselý? Trochu bych se této kombinace bála, utopenci by se měly uležet, ale polévka - myslím vývar z kostí - by zase neměla dlouho stát, aby se nekazila nebo se pletu?

Ten nápad s roládou je výborný, napadá mě, když už se s tím patlám a udělám roládičky, jestli by do nich nebylo vhodné něco zavinout, aby to na řezu pak pěkně vypadalo… ale bohužel mě vůbec nenapadá, co by to tak mohlo být, nenapadá tě něco?

Hezký večer
Alis

gmp
1603 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopenci speciál pro Janka a Umberta

Tento, resp minulý týden jsem byl na pouti v Pacově a tam byly ke konzumaci utopenci, zalití vývarem z kostí, tudíž to rosolovalo a buřtíky byly krájeny ostrým nožem podélce buřtíka, resp po jeho obvodu, tak že se z něho stala roládka, která byla pokořenena a opětovně zavinuta, Mám psát dál … no škoda řeči. Miloš

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopenci speciál pro Janka a Umberta,alisko,

od utorka do nedele boli utopenci krásne schovaní na balkóne, prvýkrát sa stihli odležať. Sú skvelí! V rámci veľkovýroby som vyrobila aj pre zvyšok Hujer family, čo odišli z domu. Všetci Ti ďakujú, mám vyriadiť pozdravy.
(A vo vitríne Ti nechám miesto. Iba neviem, kto im bude viesť domácnosť, ak tam budeme sedieť!)

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopenci speciál pro Janka a Umberta, Aničko, ...

… chvála je jedna z málavěcí na světě, po které se zaručeně hubne, klidně se naparuj, nepřibereš, jen to nezapíjej pivem :-)

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopenci speciál,Alisko,

práve som od pýchy pribrala 5 kg…Nepreháňaš?
A.

Vložit nový komentář
Stránka:  1 2 Další »

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz