Recept Utopenci s feferonkou

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Utopenci s feferonkou

Postup

Z vody, octa, na plátky nakrájené cibule a koření připravíme nálev. Necháme přejít varem a vychladíme. Špekáčky spolu s feferonkami naskládáme do kameninové nebo skleněné nádoby, zalijeme studeným nálevem. Necháme v chladu aspoň týden uležet.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 04.01.03 vloženo
  • 13724x zobrazeno

Ingredience

  • 1,5 kg oloupaných špekáčků
  • 2 feferonky
  • 2 velké cibule
  • 5 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 bobkových listů
  • 3 dl octa
  • 1 lžička soli
  • horčičné semínko
  • 1,5 litru vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 02.01.15 12:43

Separát dobře přejímá chutě :-), takže utopenci jsou fakt dobrý :-)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Utopenci s feferonkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
daduuja
1145 příspěvků 29.12.14 20:02

@birkana bylo :-)

@Eja Moje brejle na čtení a manželovo na dálku do auta jsou od Štědrého dne k nenalezení, ti, co tu s námi bydlí jsou čím dál horší :-)
Normálně uzeninu i maso kupuju od místního řezníka, ale přímo na utopence jsem prostě musela ochutnat :-), chuť masa dohnali chemicky, barvu víc růžovou asi neodhadli, ale naložila jsem je a uvidím. Jsou měkké a silně nasákavé :-)

Eja
3854 příspěvků 29.12.14 10:05

@daduuja igelitové špekáčky- hovězího málo, vepřového na hraně, asi to názvu špekáčky vyhovuje jen o hodně tlustý fous. Buřty možná…

Já většinou nenosím na nákup brejle, takže si moc nepočtu :mrgreen: ale kromě jednoho malého řeznictví, které mám trochu z ruky, se mi kupodivu nejvíc osvědčily vakuované špekáčky Pikos z Lidlu. Složení jsem nezkoumala, ale při jakékoli tepelné úpravě se chovají jako špekáčky a ne jako nějaké umělohmotné blee.

Příspěvek upraven 29.12.14 v 10:10

Eja
3854 příspěvků 29.12.14 09:58

@birkana @daduuja
definice zde

birkana
1687 příspěvků 29.12.14 09:52

@daduuja, bylo v názvu slovo „špekáčky“??? :cert: Kdesi jsem četla, že prý špekáčky mají obsahovat stanovené množství skutečného masa :twisted: :think:

daduuja
1145 příspěvků 28.12.14 21:20

Z Makra přivezené špekáčky přímo na utopence. V igelitu. Každý zabalen ještě zvlášť v igelitu. Složení 20% hovězího, 28% vepřového, zbytek sádlo, škrob, voda, sůl, stabilizátory… uf, dál ani nečtu. V balení je jich 12, akorát do sklenice po okurkách z Lidlu. Lák se mi povedl, je přiměřeně kyselý, půl napůl ocet s vodou + koření + malinké feferonky. Tak jsem zvědavá, co fi Steinhauser vytvořila :-)

Příspěvek upraven 29.12.14 v 19:55

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Utopenci s feferonkou

Cibule dávám víc a trošku ji zesklovatím na oleji, vycpu s ní podélně rozkrojené špekáčky, zevnitř trošku opepřené a posypané chilli, zalévám vlažným trochu kyselejším nálevem. Už jsou týden ve třílitrovce v lednici, každý den koštujeme jestli už jsou, až opravdu budou, tak už zase nebudou :-))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Květáková polévka Květáková polévka
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz