Recept Utopenci s feferonkou
Pampeliska191 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Z vody, octa, na plátky nakrájené cibule a koření připravíme nálev. Necháme přejít varem a vychladíme. Špekáčky spolu s feferonkami naskládáme do kameninové nebo skleněné nádoby, zalijeme studeným nálevem. Necháme v chladu aspoň týden uležet.
Recept je z kategorií: Chuťovky
- 04.01.03 vloženo
- 22799x zobrazeno
Ingredience
- 1,5 kg oloupaných špekáčků
- 2 feferonky
- 2 velké cibule
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 5 bobkových listů
- 3 dl octa
- 1 lžička soli
- horčičné semínko
- 1,5 litru vody
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku7.6.22 19:56
Výborné! Feferonky jsem měla nyní jen sušené, ale vůbec to nevadilo…
Líbí se mi2.1.15 12:43
Separát dobře přejímá chutě , takže utopenci jsou fakt dobrý
Diskuse k receptu Utopenci s feferonkou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Utopenci s feferonkou
2 příspěvky 24.8.21 21:00
Kimchi jsem ochutnala jenom párkrát, ale když se nad tím zamyslím, tak se mi kimchi a utopenci k sobě hodí. A kde bych si takové speciální utopence mohla koupit?
1 příspěvek 23.8.21 11:13
Záleží, jestli chcete pouze takovou tu klasiku nebo jste otevřená i experimentům. Já jsem docela nedávno vyzkoušela utopence s kimchi a to je ta pravá laskomina. Pokud máte ráda kimchi, tak tuhle kombinaci musíte rozhodně vyzkoušet.
2 příspěvky 22.8.21 22:01
Utopence mám ráda, ale na domácí výrobu jsem si nikdy nevěřila. Proto si utopence vždy raději kupuji již hotové. Dá to ale docela práci sehnat ty nejlepší utopence. Pravidelně jsem je kupovala u nás v městě v jednom malém obchůdku, který ale bohužel nedávno zrušili. Proto se chci zeptat, kde se takoví kvalitní utopenci dají koupit?
1151 příspěvků 29.12.14 20:02
@birkana bylo
@Eja Moje brejle na čtení a manželovo na dálku do auta jsou od Štědrého dne k nenalezení, ti, co tu s námi bydlí jsou čím dál horší
, chuť masa dohnali chemicky, barvu víc
růžovou asi neodhadli, ale naložila jsem je a uvidím. Jsou měkké a silně
nasákavé 
Normálně uzeninu i maso kupuju od místního řezníka, ale přímo na utopence jsem prostě musela ochutnat
@daduuja igelitové špekáčky- hovězího málo, vepřového na hraně, asi to názvu špekáčky vyhovuje jen o hodně tlustý fous. Buřty možná…
Já většinou nenosím na nákup brejle, takže si moc nepočtu
ale kromě jednoho malého řeznictví, které
mám trochu z ruky, se mi kupodivu nejvíc osvědčily vakuované špekáčky
Pikos z Lidlu. Složení jsem nezkoumala, ale při jakékoli tepelné úpravě
se chovají jako špekáčky a ne jako nějaké umělohmotné blee.
Příspěvek upraven 29.12.14 v 10:10
@birkana @daduuja
definice zde
@daduuja, bylo v názvu slovo „špekáčky“???
Kdesi jsem četla, že prý špekáčky mají
obsahovat stanovené množství skutečného
masa

1151 příspěvků 28.12.14 21:20
Z Makra přivezené špekáčky přímo na utopence. V igelitu. Každý zabalen ještě zvlášť v igelitu. Složení 20% hovězího, 28% vepřového, zbytek sádlo, škrob, voda, sůl, stabilizátory… uf, dál ani nečtu. V balení je jich 12, akorát do sklenice po okurkách z Lidlu. Lák se mi povedl, je přiměřeně kyselý, půl napůl ocet s vodou + koření + malinké feferonky. Tak jsem zvědavá, co fi Steinhauser vytvořila
Příspěvek upraven 29.12.14 v 19:55
Cibule dávám víc a trošku ji zesklovatím na oleji, vycpu s ní podélně rozkrojené špekáčky, zevnitř trošku opepřené a posypané chilli, zalévám vlažným trochu kyselejším nálevem. Už jsou týden ve třílitrovce v lednici, každý den koštujeme jestli už jsou, až opravdu budou, tak už zase nebudou