Recept Utopenci s feferonkou

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Utopenci s feferonkou

Postup

Z vody, octa, na plátky nakrájené cibule a koření připravíme nálev. Necháme přejít varem a vychladíme. Špekáčky spolu s feferonkami naskládáme do kameninové nebo skleněné nádoby, zalijeme studeným nálevem. Necháme v chladu aspoň týden uležet.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 04.01.03 vloženo
  • 15152x zobrazeno

Ingredience

  • 1,5 kg oloupaných špekáčků
  • 2 feferonky
  • 2 velké cibule
  • 5 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 bobkových listů
  • 3 dl octa
  • 1 lžička soli
  • horčičné semínko
  • 1,5 litru vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 2.1.15 12:43

Separát dobře přejímá chutě :-), takže utopenci jsou fakt dobrý :-)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Utopenci s feferonkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Utopenci s feferonkou

daduuja
1146 příspěvků 29.12.14 20:02

@birkana bylo :-)

@Eja Moje brejle na čtení a manželovo na dálku do auta jsou od Štědrého dne k nenalezení, ti, co tu s námi bydlí jsou čím dál horší :-)
Normálně uzeninu i maso kupuju od místního řezníka, ale přímo na utopence jsem prostě musela ochutnat :-), chuť masa dohnali chemicky, barvu víc růžovou asi neodhadli, ale naložila jsem je a uvidím. Jsou měkké a silně nasákavé :-)

Eja
3862 příspěvků 29.12.14 10:05

@daduuja igelitové špekáčky- hovězího málo, vepřového na hraně, asi to názvu špekáčky vyhovuje jen o hodně tlustý fous. Buřty možná…

Já většinou nenosím na nákup brejle, takže si moc nepočtu :mrgreen: ale kromě jednoho malého řeznictví, které mám trochu z ruky, se mi kupodivu nejvíc osvědčily vakuované špekáčky Pikos z Lidlu. Složení jsem nezkoumala, ale při jakékoli tepelné úpravě se chovají jako špekáčky a ne jako nějaké umělohmotné blee.

Příspěvek upraven 29.12.14 v 10:10

Eja
3862 příspěvků 29.12.14 09:58

@birkana @daduuja
definice zde

birkana
1687 příspěvků 29.12.14 09:52

@daduuja, bylo v názvu slovo „špekáčky“??? :cert: Kdesi jsem četla, že prý špekáčky mají obsahovat stanovené množství skutečného masa :twisted: :think:

daduuja
1146 příspěvků 28.12.14 21:20

Z Makra přivezené špekáčky přímo na utopence. V igelitu. Každý zabalen ještě zvlášť v igelitu. Složení 20% hovězího, 28% vepřového, zbytek sádlo, škrob, voda, sůl, stabilizátory… uf, dál ani nečtu. V balení je jich 12, akorát do sklenice po okurkách z Lidlu. Lák se mi povedl, je přiměřeně kyselý, půl napůl ocet s vodou + koření + malinké feferonky. Tak jsem zvědavá, co fi Steinhauser vytvořila :-)

Příspěvek upraven 29.12.14 v 19:55

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Utopenci s feferonkou

Cibule dávám víc a trošku ji zesklovatím na oleji, vycpu s ní podélně rozkrojené špekáčky, zevnitř trošku opepřené a posypané chilli, zalévám vlažným trochu kyselejším nálevem. Už jsou týden ve třílitrovce v lednici, každý den koštujeme jestli už jsou, až opravdu budou, tak už zase nebudou :-))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz