Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Z vody, octa, na plátky nakrájené cibule a koření připravíme nálev. Necháme přejít varem a vychladíme. Špekáčky spolu s feferonkami naskládáme do kameninové nebo skleněné nádoby, zalijeme studeným nálevem. Necháme v chladu aspoň týden uležet.
Recept je z kategorií: Chuťovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
2.1.15 12:43
Separát dobře přejímá chutě , takže utopenci jsou fakt dobrý
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Utopenci s feferonkou
1146 příspěvků 29.12.14 20:02
@birkana bylo
@Eja Moje brejle na čtení a manželovo na dálku do auta jsou od Štědrého dne k nenalezení, ti, co tu s námi bydlí jsou čím dál horší
, chuť masa dohnali chemicky, barvu víc
růžovou asi neodhadli, ale naložila jsem je a uvidím. Jsou měkké a silně
nasákavé 
Normálně uzeninu i maso kupuju od místního řezníka, ale přímo na utopence jsem prostě musela ochutnat
@daduuja igelitové špekáčky- hovězího málo, vepřového na hraně, asi to názvu špekáčky vyhovuje jen o hodně tlustý fous. Buřty možná…
Já většinou nenosím na nákup brejle, takže si moc nepočtu
ale kromě jednoho malého řeznictví, které
mám trochu z ruky, se mi kupodivu nejvíc osvědčily vakuované špekáčky
Pikos z Lidlu. Složení jsem nezkoumala, ale při jakékoli tepelné úpravě
se chovají jako špekáčky a ne jako nějaké umělohmotné blee.
Příspěvek upraven 29.12.14 v 10:10
@birkana @daduuja
definice zde
@daduuja, bylo v názvu slovo „špekáčky“???
Kdesi jsem četla, že prý špekáčky mají
obsahovat stanovené množství skutečného
masa

1146 příspěvků 28.12.14 21:20
Z Makra přivezené špekáčky přímo na utopence. V igelitu. Každý zabalen ještě zvlášť v igelitu. Složení 20% hovězího, 28% vepřového, zbytek sádlo, škrob, voda, sůl, stabilizátory… uf, dál ani nečtu. V balení je jich 12, akorát do sklenice po okurkách z Lidlu. Lák se mi povedl, je přiměřeně kyselý, půl napůl ocet s vodou + koření + malinké feferonky. Tak jsem zvědavá, co fi Steinhauser vytvořila
Příspěvek upraven 29.12.14 v 19:55
Cibule dávám víc a trošku ji zesklovatím na oleji, vycpu s ní podélně rozkrojené špekáčky, zevnitř trošku opepřené a posypané chilli, zalévám vlažným trochu kyselejším nálevem. Už jsou týden ve třílitrovce v lednici, každý den koštujeme jestli už jsou, až opravdu budou, tak už zase nebudou