Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
standadr Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Skvělá pochoutka, sice malinko pracnější, ale každý to ocení.
Špekáčky oloupeme a po délce na dvou místech nakrojíme (zhruba do tří čtvrtin špekáčku). Jeden řez potřeme zevnitř na obou stranách hořčicí a druhý feferonovou pastou. Potom do jednoho řezu vložíme několik kousků cibule a do druhého plátek okurky. (Tak aby suroviny byly po celé délce vuřtu.) Buřty na dvou místech sepneme párátkem a uprostřed je šikmo napříč rozřízneme. (Můžeme nechat v celku, ale takhle se lépe konzumují a lépe to i vypadá). Do sklenice dáme na dno nejprve vrstvu překrájeného zelí a nakrájenou cibuli, pak naskládáme první vrstvu špekáčků. Skládáme natěsno, aby se nám vše vešlo. Pak dáme opět zelí, cibuli, na proužky nakrájené papriky a okurky, část slité kapie a feferonku. A vše opakujeme dokud máme suroviny. Musíme vše pečlivě skládat a utěsnit, je toho na tu sklenici tak akorát. Potom vše zalijeme vlažným lákem. Ten připravíme tak, že všechny suroviny svaříme v hrnci asi tak pět minut a necháme vychladnout. Pak jej přecedíme a zalijeme s nimi buřty ve sklenici. Na vrch dáme pouze bobkové listy. Uzavřeme a necháme tak čtrnáct dní v chladu odležet. Dobrou chuť
Recept je z kategorií: Chuťovky Recepty na Silvestr Speciality
Chléb a pivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Utopenci pikant
Utopenci odpočívají třetí den na balkoně, až se umoudří přenos fotek, ukážu, díky