Recept Utopenci pikant

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Utopenci pikant

Úvod

Skvělá pochoutka, sice malinko pracnější, ale každý to ocení.

Postup

Špekáčky oloupeme a po délce na dvou místech nakrojíme (zhruba do tří čtvrtin špekáčku). Jeden řez potřeme zevnitř na obou stranách hořčicí a druhý feferonovou pastou. Potom do jednoho řezu vložíme několik kousků cibule a do druhého plátek okurky. (Tak aby suroviny byly po celé délce vuřtu.)

Buřty na dvou místech sepneme párátkem a uprostřed je šikmo napříč rozřízneme. (Můžeme nechat v celku, ale takhle se lépe konzumují a lépe to i vypadá). Do sklenice dáme na dno nejprve vrstvu překrájeného zelí a nakrájenou cibuli, pak naskládáme první vrstvu špekáčků. Skládáme natěsno, aby se nám vše vešlo. Pak dáme opět zelí, cibuli, na proužky nakrájené papriky a okurky, část slité kapie a feferonku. A vše opakujeme dokud máme suroviny. Musíme vše pečlivě skládat a utěsnit, je toho na tu sklenici tak akorát. Potom vše zalijeme vlažným lákem.

Ten připravíme tak, že všechny suroviny svaříme v hrnci asi tak pět minut a necháme vychladnout. Pak jej přecedíme a zalijeme s nimi buřty ve sklenici. Na vrch dáme pouze bobkové listy. Uzavřeme a necháme tak čtrnáct dní v chladu odležet. Dobrou chuť

Recept je z kategorií: Chuťovky Recepty na Silvestr Speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.02.12 vloženo
  • 22599x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

Na třílitrovou sklenici:

  • 10 - 12 špekáčků (podle velikosti)
  • 5 středních cibulí
  • 2 - 3 zelené papriky
  • 5 nakládaných okurek
  • 1 sklenička nakládaných kapií
  • 1 balíček kysaného zelí
  • 1 malá plnotučná hořčice
  • 2 lžíce feferonové pasty
  • 3 - 4 feferonky
  • párátka
  • 3/4 litru octa
  • 1 litr vody
  • 20 kuliček nového koření
  • 20 kuliček pepře
  • 1 KL mletého pepře
  • 5-7 KL cukru
  • 5 bobkových listů

Doporučená příloha

  • Chléb a pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

2905 04.03.12 23:55

Ještě odpočívají, přidala jsem feferonky a už se těšíme :)

Diskuse k receptu Utopenci pikant

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 26.02.12 07:06

Utopenci odpočívají třetí den na balkoně, až se umoudří přenos fotek, ukážu, díky :palec:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Restovaná kuřecí játra


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz