Recept Utopenci narychlo

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka. Narovnáme do sklenice (asi do poloviny), zalijeme nálevem, zbylou uzeninu s cibulí lžící utlačíme, dolijeme nálevem a sklenici uzavřeme. Nálev: Ocet, olej, hořčici, worcester, kečup a vodu povaříme za stálého míchání na mírném ohni, přidáme půl lžičky chilli, sůl, pepř, papriku (podle chuti). Když vznikne hladká hmota, teplá se nalije na uzeninu. Po vychladnutí můžeme konzumovat, ale chutnější je až za několik dnů (2-4 dny), kdy se v chladu uleží, když ji ale nesníte. Tento recept mám od mého synovce - profesionálního kuchaře a je vynikající. Nálev si můžete udělat do zásoby, mít ho v ledničce a používat ho také například k masům.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 04.01.03 vloženo
  • 49342x zobrazeno

Ingredience

  • 50 dkg kabanosu, buřtů nebo špekáčků
  • 4 větší cibule
  • Nálev:
  • 4 lžíce octa
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce plnotučné hořčice
  • 4 lžíce worcesteru
  • 4 lžíce kečupu
  • 8 lžic vody
  • 1/2 lžičky chilli
  • sůl a pepř
  • papriku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

vlastucha 11.5.12 09:27

Zase něco jiného, ale převažovala chuť hořčice, takže jdu zase do klasiky.

Diskuse k receptu Utopenci narychlo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Utopenci narychlo

versla
33 příspěvků 9.6.07 21:57
Re: Utopenci narychlo

Utopenci byly skvely, zaprasilo se po nich do druheho dne, tak ani nevim jak chutnaji rozlezeni. Zkousela jsem tu marinadu nalit na fazole s cibuli a byl to dobrej salat ke grilovanemu masu. Dik za recept :-)

Labužník lilinka02
15 příspěvků 23.7.06 04:26
Re: Utopenci narychlo

Pampelisko, tito utopenci jsou uzasni, ten nalev je tak originalni, vrele doporucuji vsem!

giorgina
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopenci narychlo

Pampeliško dělala jsem utopence podle tvého receptu i když jsem tam nedala chilli protože pálivé moc nemusíme , byli velice dobré(celá rodina to tvrdila)myslím, že je přidám k svým oblíbeným receptům.

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 5.2.05 17:20
Pampelisko,

delala jsem utopence dle tveho popisu, protoze jsem je potrebovala jako darek na druhy den. Nemohu soudit na kvalitu masa (burty moc nemusim), ale nalozena cibule byla skvostna! Opravdu paradni zalezitost.
Musela jsem jen asi ztrojnasobit recept (masa jsem mela 1,5 kg a bylo potreba zaplnit celou velikou sklenici). Nalev je bejacny. Nikdy jsem nevidela utopence v tmavem nalevu, vzdycky pouze v cirem, ale tentokrat se experimentovat VYPLATILO!

Diky moc za recept!

Labužník Pavla02
3 příspěvky 30.5.03 04:49
To neni fer!

Temhle recept jsem sem chtela dat ja!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Reveňový koláč Reveňový koláč
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz