Recept Utopence podle Fany Kadlecové
babca Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Nálev: voda, ocet (asi 1/3 vody), kuličky pepře, feferonku, bobkový list. Necháme dojít k varu, odstavíme a necháme zchládnout. Plnotučnou hořčici smícháme s mletým pepřem. Špekáčky oloupeme, nakrojíme do půlky, vevnitř potřeme opepřenou hořčicí, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli (co nejvíc se vejde) a dáme do sklenice. Vrstvu prosypeme cibulí a klademe další vrstvu špekáčků. Tak pokračujeme do naplnění sklenice. Pak přelijeme vychládlým nálevem, zakryjeme a necháme uležet min. 5 dnů. Utopenci neboli špekáčky v octu nejsou žádná minutka - potřebují pět až sedm dnů na to, aby se správně rozležely. Je to ideální pochoutka na chatu, čekáte-li hosty. Lze ji totiž připravit předem, navíc nepotřebujete ledničku, během deseti minut utopenec na stole nevychladne a příjemně se zalévá pivem.
Recept je z kategorií: Studená kuchyně
- 16.07.04 vloženo
- 14442x zobrazeno
Ingredience
- M N O Ž S T V Í
- do zavařovací láhve
- S U R O V I N Y
- špekáčky
- cibule
- voda
- ocet
- kuličky pepře
- mletý pepř
- feferonka
- bobkový list
- plnotučná hořčice
Doporučená příloha
chléb, pivo
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Utopence podle Fany Kadlecové
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Utopence podle Fany Kadlecové
22 příspěvků 25.1.09 03:43
pro ty co mají rádi ostřejší, určitě !!!
597 příspěvků 25.1.09 03:43
v posledni dobe je delame dost casto, ale s horcici jsme to nezkouseli. To by sneslo i „ostrou“, ze?
22 příspěvků 25.1.09 03:43
irena: malý renonc - opraveno
597 příspěvků 19.3.05 17:17
fakt to pochazi z Indie?