Recept Utopence podle Fany Kadlecové

babca Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nálev: voda, ocet (asi 1/3 vody), kuličky pepře, feferonku, bobkový list. Necháme dojít k varu, odstavíme a necháme zchládnout. Plnotučnou hořčici smícháme s mletým pepřem. Špekáčky oloupeme, nakrojíme do půlky, vevnitř potřeme opepřenou hořčicí, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli (co nejvíc se vejde) a dáme do sklenice. Vrstvu prosypeme cibulí a klademe další vrstvu špekáčků. Tak pokračujeme do naplnění sklenice. Pak přelijeme vychládlým nálevem, zakryjeme a necháme uležet min. 5 dnů. Utopenci neboli špekáčky v octu nejsou žádná minutka - potřebují pět až sedm dnů na to, aby se správně rozležely. Je to ideální pochoutka na chatu, čekáte-li hosty. Lze ji totiž připravit předem, navíc nepotřebujete ledničku, během deseti minut utopenec na stole nevychladne a příjemně se zalévá pivem.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 16.07.04 vloženo
  • 13763x zobrazeno

Ingredience

  • M N O Ž S T V Í
  • do zavařovací láhve
  • S U R O V I N Y
  • špekáčky
  • cibule
  • voda
  • ocet
  • kuličky pepře
  • mletý pepř
  • feferonka
  • bobkový list
  • plnotučná hořčice

Doporučená příloha

  • chléb, pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Utopence podle Fany Kadlecové

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Utopence podle Fany Kadlecové

babca
22 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopence podle Fany Kadlecové

pro ty co mají rádi ostřejší, určitě !!!

1irena
595 příspěvků 25.1.09 03:43
Babca

v posledni dobe je delame dost casto, ale s horcici jsme to nezkouseli. To by sneslo i „ostrou“, ze?

babca
22 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopence podle Fany Kadlecové

irena: malý renonc - opraveno

1irena
595 příspěvků 19.3.05 17:17
Babca

fakt to pochazi z Indie? :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz