Recept Utopence - čertovy buřty
babca Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a rovnoměrně ji poklademe na dno pekáčku. Špekáčky oloupeme překrojíme podélně na polovinu a ještě nařízneme oba konce. Pokládáme je přeříznutou stranou do pekáče. Nakrájíme feferonku a vložíme jí do mezer mezi špekáčky. Obsah pekáčku opepříme a mírně osolíme. Hustě posypeme cibulí nakrájenou na "céčka" a jemně nasekaným česnekem. Lžičkou nabereme sádlo a vložíme jej do všech čtyř rohů pekáčku. Na horní vrstvu cibule nalejeme kečup. Celý obsah potom polejeme 2/3 černého piva. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 200 °C 30 minut. Pečení si zpříjemníme dopitím 1/3 černého piva.
Recept je z kategorií: Studená kuchyně
- 16.07.04 vloženo
- 52338x zobrazeno
Ingredience
- do klasického pekáčku
- 10 až 12 špekáčků
- 3 velké cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 láhev ostrého kečupu
- 1/2 litru černého piva
- sušená nebo čerstvá feferonka
- sádlo
- sůl
- pepř
Doporučená příloha
čerstvý chléb, pivo
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Utopence - čertovy buřty
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Utopence - čertovy buřty
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Čertovy buřty jsou moc dobré jen si myslím, že nepatří do kategorie studené kuchyně, i když dojíst se to může i studené.
32 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyzkoušela jsem, jen jsem nedala to sádlo a vzhledem k feferonkám jsem použila jemný kečup místo ostrého - byla to chyba, příště použiju kečup ostrý. Ale i tak to bylo dobré a i název „čertovy buřty“ mně připadá přiléhavý - zvlášť, když jsem ho zkoušela k večeři na Mikuláše.
Děkuji
Ale pjs, babca je nováček a jak psala několik receptů na opravdu utopené utopence za sebou, tak už byla asi tak rozjetá, že je přidala i do názvu tohoto receptu, to je přece jasné, že utopenec je utopený buřt a ne pečený.
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Utopenci se nedělají za tepla!!!
Babco, pokud bude někdo v diskuzi podotýkat, že takové recepty už na Labu jsou, nenech se znechutit - jsou, dokonce dva, ale přece jen nejsou úplně stejné, pepicek cibuli pod buřty dusí, aneth zase buřty neloupe a dává je „na kašpárky“, prostě nejsou to stejné recepty. Já to dělám podobně jako Ty, jen zapékácí nádobu lehounce vytírám olejem a nedávám sádlo, to už mi přijde moc.