Recept Utopence - čertovy buřty

(Hodnoceno 1x) babca Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Utopence - čertovy buřty

Postup

Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a rovnoměrně ji poklademe na dno pekáčku. Špekáčky oloupeme překrojíme podélně na polovinu a ještě nařízneme oba konce. Pokládáme je přeříznutou stranou do pekáče. Nakrájíme feferonku a vložíme jí do mezer mezi špekáčky. Obsah pekáčku opepříme a mírně osolíme. Hustě posypeme cibulí nakrájenou na "céčka" a jemně nasekaným česnekem. Lžičkou nabereme sádlo a vložíme jej do všech čtyř rohů pekáčku. Na horní vrstvu cibule nalejeme kečup. Celý obsah potom polejeme 2/3 černého piva. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 200 °C 30 minut. Pečení si zpříjemníme dopitím 1/3 černého piva.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 16.07.04 vloženo
  • 50886x zobrazeno

Ingredience

  • do klasického pekáčku
  • 10 až 12 špekáčků
  • 3 velké cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 láhev ostrého kečupu
  • 1/2 litru černého piva
  • sušená nebo čerstvá feferonka
  • sádlo
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • čerstvý chléb, pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 5.6.16 22:02

.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Utopence - čertovy buřty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Utopence - čertovy buřty

Labužník Helous02
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Utopence - čertovy buřty

Čertovy buřty jsou moc dobré jen si myslím, že nepatří do kategorie studené kuchyně, i když dojíst se to může i studené.

porah
32 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopence - čertovy buřty

Vyzkoušela jsem, jen jsem nedala to sádlo a vzhledem k feferonkám jsem použila jemný kečup místo ostrého - byla to chyba, příště použiju kečup ostrý. Ale i tak to bylo dobré a i název „čertovy buřty“ mně připadá přiléhavý - zvlášť, když jsem ho zkoušela k večeři na Mikuláše.
Děkuji

Eja
3884 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopence - čertovy buřty

Ale pjs, babca je nováček a jak psala několik receptů na opravdu utopené utopence za sebou, tak už byla asi tak rozjetá, že je přidala i do názvu tohoto receptu, to je přece jasné, že utopenec je utopený buřt a ne pečený.

pjs
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopence - čertovy buřty

Utopenci se nedělají za tepla!!!

Eja
3884 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopence - čertovy buřty

Babco, pokud bude někdo v diskuzi podotýkat, že takové recepty už na Labu jsou, nenech se znechutit - jsou, dokonce dva, ale přece jen nejsou úplně stejné, pepicek cibuli pod buřty dusí, aneth zase buřty neloupe a dává je „na kašpárky“, prostě nejsou to stejné recepty. Já to dělám podobně jako Ty, jen zapékácí nádobu lehounce vytírám olejem a nedávám sádlo, to už mi přijde moc.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz