Recept Utopence - čertovy buřty

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Utopence - čertovy buřty

Postup

Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a rovnoměrně ji poklademe na dno pekáčku. Špekáčky oloupeme překrojíme podélně na polovinu a ještě nařízneme oba konce. Pokládáme je přeříznutou stranou do pekáče. Nakrájíme feferonku a vložíme jí do mezer mezi špekáčky. Obsah pekáčku opepříme a mírně osolíme. Hustě posypeme cibulí nakrájenou na "céčka" a jemně nasekaným česnekem. Lžičkou nabereme sádlo a vložíme jej do všech čtyř rohů pekáčku. Na horní vrstvu cibule nalejeme kečup. Celý obsah potom polejeme 2/3 černého piva. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 200 °C 30 minut. Pečení si zpříjemníme dopitím 1/3 černého piva.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 16.07.04 vloženo
  • 47882x zobrazeno

Ingredience

  • do klasického pekáčku
  • 10 až 12 špekáčků
  • 3 velké cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 láhev ostrého kečupu
  • 1/2 litru černého piva
  • sušená nebo čerstvá feferonka
  • sádlo
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • čerstvý chléb, pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 5.6.16 22:02

.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Utopence - čertovy buřty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Utopence - čertovy buřty

Labužník Helous02
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Utopence - čertovy buřty

Čertovy buřty jsou moc dobré jen si myslím, že nepatří do kategorie studené kuchyně, i když dojíst se to může i studené.

porah
32 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopence - čertovy buřty

Vyzkoušela jsem, jen jsem nedala to sádlo a vzhledem k feferonkám jsem použila jemný kečup místo ostrého - byla to chyba, příště použiju kečup ostrý. Ale i tak to bylo dobré a i název „čertovy buřty“ mně připadá přiléhavý - zvlášť, když jsem ho zkoušela k večeři na Mikuláše.
Děkuji

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopence - čertovy buřty

Ale pjs, babca je nováček a jak psala několik receptů na opravdu utopené utopence za sebou, tak už byla asi tak rozjetá, že je přidala i do názvu tohoto receptu, to je přece jasné, že utopenec je utopený buřt a ne pečený.

pjs
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopence - čertovy buřty

Utopenci se nedělají za tepla!!!

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Utopence - čertovy buřty

Babco, pokud bude někdo v diskuzi podotýkat, že takové recepty už na Labu jsou, nenech se znechutit - jsou, dokonce dva, ale přece jen nejsou úplně stejné, pepicek cibuli pod buřty dusí, aneth zase buřty neloupe a dává je „na kašpárky“, prostě nejsou to stejné recepty. Já to dělám podobně jako Ty, jen zapékácí nádobu lehounce vytírám olejem a nedávám sádlo, to už mi přijde moc.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Mrkvový salát Mrkvový salát
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz