Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jan.alois Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Použité suroviny jsou na 2 kg klobásy . Pokud chcete více násobte , pokud méně dělte.
Večer maso nakrájíme na kostky cca 1*1 cm nebo i menší , osolíme a opepříme pak si dáme dvojku vínka, maso dáme do ledničky a jdeme chrnět . Ráno masíko semeleme libové a tučné každé zvlášť, libové co nejjemněji raději dvakrát. Housky namočíme do mléka a rozetřeme na velmi jemnou hmotu přidáme semleté maso a mícháme dokud nás nebolý ruka to je hmota spojená .Potom přidáme zbylé koření a víno , zamícháme a nakonec domícháme tučné mleté maso aby se nám spojilo . Když je hmota příliš hustá přidáme víno . Naplníme do střívek zadrhneme nebo zašpejlujeme a pečeme podle chuti , obalené v hladké mouce nebo trojbalu / mouka ,vejce strouhanka / .... pečeme z obou stran příloha co komu chutná a nezapomeňte ten zbytek vína ten až k jídlu . Jinak by za vás mohl dovařovat někdo jiný a jíst také. Jde to upéct i jako prejt ale střívko je nejlepší. Přeji bon appetito neboli dobrou chuť. Jo abych nezapoměl jak vyzkoušet chuť klobásy: do malého šálku dejte trochu hmoty a strčte do mikrovlny . Nezapomeňte otočit časovačem asi na třicet vteřin až minutu , sakra psal jsem trochu do šálku ne všechno a dát ochutnat druhým ,nesežrat všechno sám. Pravidlo starých kuchařů zní do jidla se dává to co tam patří a ne to co nám chutná. Nepřidávat jiné přísady pak je to, něco jiného to je všeobecné pravidlo.
Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky
Brambory samozřejmě vařené , pečivo ale klidně i brambor. salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Uplně super vinná klobása jak ji dělala moje Babička
recep som nedodržal, namiesto uvedeného vína som pridal rýnsky ryzling a do seba som investoval červené (bolo otvorené z predošlého dňa)
)
Výsledok vynikajúci.
Jedine rozmýšľam, že nabudúce kúpim čistú surovú slaninu a trochu jej pridám do hmoty, lebo dnešný bôčik aj u dobrého mäsiara už pomaly nemá tuku. Tie svine svine asi chodia do fitka či čo. A do klobásy by sa mi zrnička tuku v hmote celkom hodili.
Ešte raz vďaka za recept.
S přidáváním dalšího množství vína bych byla opatrná, klobásová hmota hořkne.
45 příspěvků 17.12.09 19:15
Zkusil jsem maso mixovat a přidávat tekutinu. Je neuvěřitelné, kolik jí je maso schopno vázat, aniž by se oddělovala. Skončil jsem, až hmota obsahovala 50% přidané tekutiny. Pojala by ještě víc. A pak jsem si vzpomněl, že základní surovinou při výrobě uzenin, je voda, což mi při dnešních cenách vodného připadá neekonomické
78 příspěvků 17.12.09 18:16
Jdu na to !!! Dík.
1200 příspěvků 17.12.09 15:34
Hezké..
Už mám na to hlad. Tady v Americku nejsou téměř absolutně k sehnání, za posledních 24 let jsem je neviděl, to znamená nikdy. Koneně jsem dostal nápad kde se zeptat a právě před hodinou jsem si je objednal z Chicaga, ovšemže ne levně.
A teď už nemusím. Kde sehnat střívka vím, jen mi chyběla ta náplň dovnitř.
Proč to všechno píšu? No abych dokázal jak strašně jsem vděčný za tenhle recept, ten snad zarámuju a vyvěsím v kuchyni. Díky díky díky.