Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
ChefBronia Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Po mnoha uspesne/neuspesnych pokusech, letos uz potreti (abych se utvrdila ze je to ono) jsem vyprodukovala velice kvalitni (silou i chuti) vajecnak.
jiz potreti vydareny (konecne) a vsichni se olizuji Dáme vaŕit obě mléka,1/2 palice skorice a med a za staleho michani varime asi 10-15 minut, dokud nezhoustne. V mixeru míchame žloutky a trośku mléka (asi 2 minuty, dokud zloutky trochu nezhoustnou). Zloutky vlejeme do horkého mléka a za stéleho míchaní přivedem k varu. Ihned odstavíme. Vlejeme rum, vodku a 1 lzice skorice zamícháme a přes sítko (dulezite) vlejeme do flašky do ktere jsme dali hrebicek a skorici. Jeste teple nalejeme do sklenicky a ochutname. Zbytek (zustane nejaky)necháme odstíát aspoň 10-14 dnů (jestli vydrzime). Je pomerne husty, lze redit rumem, vodkou, whisky atd. az do uplneho zredeni.
Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Ultimatni vajecny konak (ajerkonak )
No, nevím zda Ultimatni, ale spíše Unikátní


KuchtickaZelvicka, asi jste to trefila! Nakonec, to koření tam nemusíte dávat, že
Domácí vaječný likér Tento je zajímavý nejen trychtýřem:-) ale i poměrem který má mléko s alkoholem:-)
Tento je rovněž kouzelný Domácí vaječný likér
A tento Domácí vaječný likér se mi líbí nejvíc.
Už asi 20 let vaječňák nedělám… Když potřebuji, dám PETku rumu sousedce a druhého dne mi přinese PETku koňaku. Musíme si pomáhat
60 příspěvků 19.3.10 23:41
Myslíte, že je až tak hustý, že bych s ním mohla plnit rakvičky? Celá rodina básní o rakvičkách plněných vaječňákem a politých čokoládou, které měli v dávných dobách totality u nás v cukrárně. Chci je zkusit udělat a pořád přemýšlím čím plnit. Díky za radu.