Recept Ukrajinský rybí koláč

(Hodnoceno 1x) Ukrajinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ukrajinský rybí koláč

Úvod

Recept je pro 4–6 lidí jako hlavní jídlo (s remuládou a salátem) nebo pro 8 lidí jako předkrm.

Postup

Troubu zapněte na 180°C.

Tuňáka nechte dobře odkapat. Cibuli nakrájejte nadrobno a v misce ji smíchejte s rybou. V jiné misce mixujte ručním mixerem vejce, smetanu, majonézu, prásek do pečiva, mouku a sůl až vznikne řídké homogenní těsto.

Plochou formu vyložte papírem na pečení. Na papír dejte slabou vrstvu těsta. Na tuto vrstvu rozdělte rybu s cibulí a zakryjte zbytkem těsta.
Pečte ve vyhřáté troubě 30-40 minut (podle trouby). Lze podávat teplé i studené.

Na snímku byl koláč připraven v porcelánové dortové formě o ø 25 cm a ta byla na koláč skoro malá.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 15.01.12 vloženo
  • 8098x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 vejce
  • 400 ml smetany
  • 200 g majonézy
  • 15 g prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 15 PL mouky
  • 3 konzervy (à 185/150 g) tunáka ve vlastní štávě
  • 1 středně velká cibule

Doporučená příloha

  • Remuláda, zeleninový salát a pivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 30.05.13 19:35

Neměla jsem doma tuňáka, tak jsem použila balíček rybího filé. Před použitím jsem ho lehce osmahla, pak teprve promíchala s cibulí a lžičkou kmínu…
Koláč je chutný a nádherně voní… Až budu mít tuňáka, vyzkouším i s ním.
Já použila formu s vnitřním průměrem 26 cm s ookrajem vysokým necelé 4 cm. Byla akorát…
Nebála bych se k rybě přidat třeba olivy, naťovou cibulku, pažitku…
Jeden z členů rodiny dokonce pronesl, že kdyby nebyla po ruce ryba, klidně by se tam šiklo uzené a zelí nebo anglická s cibulkou :)
Ty kraje koláče jsou super…
Mouku jsem použila polohrubou a majolku tu domácí, dle receptu odsud: „Vtipná majonéza fofrem“. Už ani jinou nedělám, u této se mi líbí, že si ji člověk chhuťově upraví podle toho, do čeho ji potřebuje a je během ani ne minutky hotová…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

spiser 15.01.12 15:32

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Ukrajinský rybí koláč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 19.01.12 15:17

Ono se vlastně nic neděje, jen se na mě obrátili jiní, proč jsem upravila počet porcí u Tvého receptu, tak jsem to chtěla vysvětlit. Pěkný den, Tereza.

 
spiser
717 příspěvků 19.01.12 14:52
Tereza.

Nemyslím si že jsem vyvolal dojem že Labužník cenzuruje recepty. Zatím nemohu napsat že by mi někdo něco cenzuroval. Já jen napsal něco, co se v receptu neobjevilo. Ted vím proč a příště to udělám jinak. Děkuji za vysvětlení!

 
spiser
717 příspěvků 19.01.12 14:39
gmp

Nemám co objasnovat. Co jsem napsal je míněno obecně a ne na Tebe, to jsem psal. Tak se toho nechytej.

 
gmp
1603 příspěvků 19.01.12 14:15
spisere!!!!

Co mi to tu píšeš? Pálíš po mně jak z kulometu a nevim vlastně proč. Nechceš mi to trochu objasnit???!!! :idea:

 
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 19.01.12 13:43

spiser já do počtu porcí ani významu receptu nezasahuji. Do kolonky ohledně počtu porcí se dá napsat pouze číslo, takže pokud jsi poznámku napsal tam, je jasné, že se text u receptu nezobrazí. K upřesnění slouží úvod receptu, kam jsem teď zmínku o porcích vložila. Není třeba vyvolávat dojem, že tu cenzuruji recepty. Tereza

 
spiser
717 příspěvků 16.01.12 17:23
Zébulon.

I Tobě DÌKY!

 
spiser
717 příspěvků 16.01.12 17:20
Casino.

Díky!!

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.01.12 17:09

Ja bych k tomu tunakovi pridala trochu rajcat, zbavenych seminek a nakrajenych na prouzky. Tunaka v konzerve mam dokonce radsi, nez cerstveho, a to jinak cerstve ryby muzu jist kdykoliv a jakkoliv. Jen me v posledni dobe trochu horkne v puse, kdyz vidim, jak bez skrupuli se vytezuje vsude na svete. Vlastne ho skoro uz nekupuju (je to podobny iracionalni sprajc, jako ze si radsi nekoupim zadna vajicka, nez ta od slepic v klecich - asi tim nic nezmenim, ale nestydim se, kdyz je jim). Ale recept je to zajimavy, asi to zkusim, treba i s nejakou jinou naplni. Diky.

 
spiser
717 příspěvků 16.01.12 16:39
Alis.

Nikdo se nad konzervou tunáka „neofrfnoval“. Já to napsal jen obecně, hlavně pro ty co si myslí že ryby v konzervách jsou méněcenné jídlo. Tak to, prosím, ber!

 
casino
4480 příspěvků 16.01.12 16:23
spiser

píšete:
„Do původního receptu jsem napsal ze recept je pro 4–6 lidí jako hlavní jídlo (s remuládou a salátem) nebo pro 8 lidí jako předkrm. Ze to celé Labužník nezveřejnil není moji chybou.“
Tak toto mě zajímá…

Náhoda tomu chtěla, že zrovínka včéééra jsem TADY (15.01.12 09:19) napsal, že abychom byli rádi když admin se realizuje (maže příspěvky jako divej) v diskuzích. Chtěl jsem naznačit, že mám obavy z toho, že by se mohl realizovat jinde.
A vida, už je to tady 8o
Pokud je to tak jak píšete a admin Vás ani neinformoval o důvodech proč zasáhl do Vašeho receptu, tak jsem zvědav, jak se z toho vykroutí
No, dost možná to tu vybílí všechno s poučením, že tyto naše úvahy nepatří pod recepty, že ať si založíme nové vlákno v diskuzi… ;)

 
spiser
717 příspěvků 16.01.12 14:34
Alis.

Do původního receptu jsem napsal ze recept je pro 4-6 lidí jako hlavní jídlo (s remuládou a salátem) nebo pro 8 lidí jako předkrm. Ze to celé Labužník nezveřejnil není moji chybou.

 
spiser
717 příspěvků 16.01.12 14:27
wydra

Skvělý nápad! Sám jsem uvažoval že příště do tunákové náplně něco přidám. Koláč je dobrý ale nápln trochu fádní. Trochu kukuřice, jak píšeš, možná pár plátků žampionů ze sklenice, hrstka v mikrovlnce změkčeného hrášku, pár plátků oliv a pár kapek omáčky Piri Piri nebo jiné ostré omáčky by určitě koláč „oživilo“. Díky za nápad!

 
Alis
2617 příspěvků 16.01.12 14:19

Že je koláč ukrajinský, protože ho dělají na Ukrajině je docela zřejmé.

Co mi ale uniká je - KDO se tu ofrňoval nad konzervou z tuňáka? Já tu nikoho takového nevidím?????

Ještě jeden dotaz - je to fakt pro 4 osoby? Připadá mi toho nějak moc a moc hutné, ale asi jak pro koho, stejně jak pro koho… Někdo radši odváží, než aby počítal 15 lžic. Ale věřím, že Esmeralda nezklame a pomůže :-)

 
spiser
717 příspěvků 16.01.12 14:16
glama

Samozřejmě to může být koláč třeba český. Tento koláč ale pochází z Ukrajiny, recept je ukrajinský (i když je mám po německy) a to respektuji!

 
spiser
717 příspěvků 16.01.12 14:11
Casino.

Pro mne (a asi nejen pro mne) je jednodušší odměřit mouku lžícemi než ji sypat na váhu a potom vše umývat.

 
casino
4480 příspěvků 16.01.12 13:43

No, mě spíše udivuje, proč když je vše v SI, tak mouka je v jakýchsi PL :think: :mrgreen:

 
spiser
717 příspěvků 16.01.12 13:43
gmp

Ukrajina má sice svoji rybářskou flotilu ale nejsem si zcela jist zda loví tunáky i kdyz ti v Černém moři žijí. Dánsko, kde ziji já, má také rybářskou flotilu - a ne malou - loví ve všech mořích světa, hodne kolem Grønska které je součástí Dánské říše a kde jsou nejčistší moře na světě. Ne ovšem všechny ryby. Na příklad právě tunáka neloví protože OSN nedoporučuje tuto rybu lovit protože ji hrozí vyhubení.
Co se týká rybích konzerv, tak zdejsí Spotřebitelská rada doporučuje konzumovat co nejvíc rybích konzerv! Konzumace rybích konzerv má téměř stejný blahodárný účinek na lidské zdraví jako čerstvé ryby.
Zamysli se nad tím k čemu všemu se rybí konzervy používají. Jen namátkou: do nadívaných vajec, do omelet, do nákypů, do pomazánek, na chlebíčky, jako dip, jako mousse, do tortil, do rizota, do salátů, na paštiku, na lasagne, quische, do rýze, na rizoto, na omácky, do těstových taštiček, do různých krémů se zeleninou atd., atd.
Dalo by se toho napsat hodne víc. Zkrácene: Myslím si ze ohrnovat nos nad rybími konzervami je prinejmensím nerozumné.

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.01.12 13:21

Jednu..
Proč tedy ne třeba český, dánský, polský nebo albánský…? :think: Tuňáka v konzervě tam mají taky…ne?
:mrgreen:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.01.12 13:19

ja nemam chytrou otazku, spis malou vychytavku. Ryby nejim krome nekdy z konzervy. Tunak nam na cestach divocinou zachranoval zivot a nez ho jist s nejakyma pseudochlebama, kupovali jsme si jako prilohu konzervu kukuricek. A to je hodne dobra kombinace. Dokonce i o tom kolaci zapremyslim a tu kukurici bych do nej pro oziveni chuti i barev, pridala. Co myslis, spisere?

 
spiser
717 příspěvků 16.01.12 13:07
Eja.

Tunák z konzervy má s Ukrajinou asi tolik společného kolik společného má s Českou republikou. Dostane se koupit téměř všude, tedy i na Ukrajině.
Ještě víc „chytrých“ otázek?

 
gmp
1603 příspěvků 15.01.12 22:28
-

S přihlédnutím k faktu, že Ukrajina má moře i rybářskou flotilu a poměrně rozsáhlý rybářský průmysl, proč ne tunak z konzervy.

Příspěvek upraven 15.01.12 v 22:29

 
Eja
3831 příspěvků 15.01.12 21:23

Nechci být protivná - ale co má tuňák z konzervy společného s Ukrajinou??? :think:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz