Recept Ukrajinský "Medovník" Pra

Ukrajinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Přivéct med k varu. Našlehat žloutky do lehka, pokračovat ve šlehání a přidat cukr. Našlenat do lehka. Přesít mouku s jedlou sodou a solí. Přidat med a dobře vše zamíchat. Našlehat bílky a lehce je vložit do těsta. Vysypat velkou dortovou formu moukou (bez másla). Nalít do ni těsto. Potřít těsto obložením, posypat ořechy a dát péct do předem vyhřáté trouby na 160°C po asi 45min., nebo, až je upečené. Nechat trochu vychladnout ve formě a potom přendat na talíř. Nechat úplně zchladit před podáváním. Obložení: Našlehat 2 bílky a postupně do nich zašlehat cukr. TIP: můžete se podívat i na recepty na medovníky "ZDE":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=10771 a také "ZDE":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=6765

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 04.09.02 vloženo
  • 21393x zobrazeno

Ingredience

  • 1 hrnek medu
  • 8 žloutků
  • 1 hrnek hnědého cukru, nebo bílého
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 6 bílků
  • Obložení:
  • 2 bílky
  • 1 hrnek hnědého cukru, nebo bílého krystalového
  • 2/3 hrnku posekaných ořechů

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ukrajinský "Medovník"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ukrajinský "Medovník"

visnery
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Ukrajinský ¨Medovník¨.
babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Kuchaři...

asi nemluvíš o ukrajinském ¨Medovníku¨, který je naprosto jednoduchý. Jestli znáš recept na ten, co se prodává v ČR, tak nám ho napiš do Labužníka. Díky,

kuchař
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Hromada práce

dort medovník sem také skoušel doma péct ale cena práce,surovin a el.proudu +vše zapatlané od medu takže eště voda k tomu.příště si ho radči za 250kč koupím .

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Lucie...

Med se přivede do varu a horký se přimíchá do mouky, společně s našlehanými vejci s cukrem. Nakonec se dovnitř lehce vloží tuhý sníh. Pokud je možné použít hnědý cukr, tím lepší, dodává karamelovou chuť. Doufám, že jsem Ti pomohla! Ahoj,

Labužník Lucie02
8 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi

Med se dáva teplý nebo vlažný?

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Stáňo...

Nevím, jestli medovník v ČR je stejný jako je tento, ale i když třeba není, tak je i tak dobrý. Doufám, že Tobě bude chutnat také! Měj se pěkně!

Stáňa
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
VYJÁDŘENÍ

Já jsem jedla poprvé medovník v jedné restauraci v Ostravě a neměl chybu. Rozplýval se mi na jazyku. Nevím jestli ho dělali stejně jako je popsáno v tomto receptu, ale určitě si ho udělám i doma a použiji tento návod. Děkuji za recept!!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz