Recept Ukrajinský boršč s pečivem či chlebem

(Hodnoceno 2x) Ukrajinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ukrajinský boršč s pečivem či chlebem

Postup

Maso uvaříme doměkka, vy­jmeme ho a vývar přes síto scedíme. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudlič­ky, osmažíme na másle, zaprá­šíme moukou a vložíme do vaří­cího hovězího vývaru, přidáme masox. Necháme chvíli povařit a dá­me na kostky nakrájené bram­bory, nahrubo nakrájené zelí (raději bez košťálu), sterilova­nou (čerstvou podušenou) červenou řepu, bobkové listy, pepř a papriku, osolíme a vaří­me, až jsou brambory a zelí měkké. Hotový boršč dochutíme sád­lem, do kterého jsme vetřeli utřený česnek se špetičkou so­li, vložíme na menší kostky nakrájené maso, plátky oloupa­ných rajčat bez jadýrek a znovu zahřejeme do bodu varu. Při podávání přelijeme kaž­dou porci lžící zakysané sme­tany.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 27.01.05 vloženo
  • 13496x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g zadního hovězího masa
  • 400 g hlávkového zelí
  • 400 g brambor
  • 250 g nakládané (v létě i čerstvé) červené řepy
  • 200 g kořenove zeleniny (mr­kev, petržel, celer - toho mé­ně)
  • 1 cibule
  • 4 rajčata
  • 1,5 dl zakysané smetany
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce másla
  • 1-2 bob­kové listy
  • 1-2 stroužky čes­neku
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1-2 špetky pepře
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • 1/2 kostky masoxu
  • sůl.

Doporučená příloha

  • slané pečivo, krají­ček dobrého chleba.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 4.4.14 16:40

.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Mikenzen 27.3.12 10:41

Recept je úžasný. Všem nám to velmi chutnalo. Nic bych neměnil.

Diskuse k receptu Ukrajinský boršč s pečivem či chlebem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ukrajinský boršč s pečivem či chlebem

Janeet
11 příspěvků 28.9.12 07:10

Vynikající, nemá chybu :palec:

Ivana-Ch
64 příspěvků 21.2.10 12:56
Re: Ukrajinský boršč s pečivem či chlebem

Teda vy nám ale dáváte zabrat,musím ho jít hned uvařit aby se do zítřka rozležela pak ještě zbyl aspoň na další dva dny.

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ukrajinský boršč s pečivem či chlebem

Boršč je vynikající záležitost. Já ho dělám podobně. Zjednodušuji si vaření červené řepy a to tím, že dám před kořenovou zeleninou povařit syrovou červenou řepu na kostky pokrájenou už rovnou do vývaru po vyndání masa. Nadále postupuji stejně s tím, že ještě přihodím malý RAJČATOVÝ PROTLAK současně s paprikou. Nedávám česnek. Ta 4 rajčata dávám i se slupkou i semínky - nám to na chuť nevadí. A někdo dává kysané zelí, tak já dávám čestvé.

jitkap
115 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ukrajinský boršč s pečivem či chlebem

Pepíčku, potvrzuji originalitu receptu. Vaříme ho podle ukrajinské příbuzné celá léta, je možné použít i vepřové maso. Já přidávám i kolečko citronu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečená kuřecí stehna

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz