Recept Ukrajinský boršč s pečivem či chlebem
pepicek Ukrajinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Maso uvaříme doměkka, vyjmeme ho a vývar přes síto scedíme. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, osmažíme na másle, zaprášíme moukou a vložíme do vařícího hovězího vývaru, přidáme masox. Necháme chvíli povařit a dáme na kostky nakrájené brambory, nahrubo nakrájené zelí (raději bez košťálu), sterilovanou (čerstvou podušenou) červenou řepu, bobkové listy, pepř a papriku, osolíme a vaříme, až jsou brambory a zelí měkké. Hotový boršč dochutíme sádlem, do kterého jsme vetřeli utřený česnek se špetičkou soli, vložíme na menší kostky nakrájené maso, plátky oloupaných rajčat bez jadýrek a znovu zahřejeme do bodu varu. Při podávání přelijeme každou porci lžící zakysané smetany.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
- 27.01.05 vloženo
- 15582x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 500 g zadního hovězího masa
- 400 g hlávkového zelí
- 400 g brambor
- 250 g nakládané (v létě i čerstvé) červené řepy
- 200 g kořenove zeleniny (mrkev, petržel, celer - toho méně)
- 1 cibule
- 4 rajčata
- 1,5 dl zakysané smetany
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce másla
- 1-2 bobkové listy
- 1-2 stroužky česneku
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1-2 špetky pepře
- 1,5 lžíce hladké mouky
- 1/2 kostky masoxu
- sůl.
Doporučená příloha
slané pečivo, krajíček dobrého chleba.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku27.3.12 10:41
Recept je úžasný. Všem nám to velmi chutnalo. Nic bych neměnil.
Líbí se miDiskuse k receptu Ukrajinský boršč s pečivem či chlebem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Ukrajinský boršč s pečivem či chlebem
11 příspěvků 28.9.12 07:10
Vynikající, nemá chybu
64 příspěvků 21.2.10 12:56
Teda vy nám ale dáváte zabrat,musím ho jít hned uvařit aby se do zítřka rozležela pak ještě zbyl aspoň na další dva dny.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Boršč je vynikající záležitost. Já ho dělám podobně. Zjednodušuji si vaření červené řepy a to tím, že dám před kořenovou zeleninou povařit syrovou červenou řepu na kostky pokrájenou už rovnou do vývaru po vyndání masa. Nadále postupuji stejně s tím, že ještě přihodím malý RAJČATOVÝ PROTLAK současně s paprikou. Nedávám česnek. Ta 4 rajčata dávám i se slupkou i semínky - nám to na chuť nevadí. A někdo dává kysané zelí, tak já dávám čestvé.
115 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepíčku, potvrzuji originalitu receptu. Vaříme ho podle ukrajinské příbuzné celá léta, je možné použít i vepřové maso. Já přidávám i kolečko citronu.