Recept Ukrajinský boršč č.2

(Hodnoceno 2x) Pampeliska191 Ukrajinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Ukrajinský boršč č.2

Postup

Maso uvaříme doměkka, vyjmeme jej a vývar přes síto přecedíme. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, osmažíme na másle, zaprášíme moukou a vložíme do vařícího hovězího vývaru(můžeme přidat půl kostky masoxu). Do této polévky přidáváme na kostky nakrájené brambory, nahrubo nakrájené zelí, podušenou nebo sterilovanou červenou řepu, bobkové listy, pepř a papriku a vaříme tak dlouho až jsou brambory a zelí měkké. Hotový boršč dochutíme sádlem, do kterého jsme vetřeli utřený česnek se špičkou soli, vložíme do polévky na kostičky nakrájené maso, plátky rajčat (raději bez jader) a znovu zahřejeme do bodu varu. Při podávání přelijeme každou porci trochou kysané smetany.

Recept je z kategorií: Boršče

Nahlásit recept

  • 04.10.02 vloženo
  • 20814x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g hovězího zadního masa
  • 400 g hlávkové zelí
  • 400 g brambor
  • 250 g červené řepy
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 1 cibule
  • 4 rajčata (můžou být i sterilovaná nebo mražená)
  • 1,5 dl kysané smetany
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce másla
  • 2 bobkové listy
  • 2 stroužky česneku
  • mletá paprika
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • pepř a sůl

Doporučená příloha

  • Příloha - krajíček dobrého chleba.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 25.1.21 19:21

Tento typ polévek není mému srdci blízký, takže dobrovolně ji už asi nikdy neuvařím. Ale když už ji jím, je to polévka chutná. Dělal jsem z poloviční dávky, 0,75 litru vody a 250g kýty. Vody by mohlo být i o chloupek víc, ale stačí to. Řepu jsem dával syrovou (poměrně drobně nakrájenou) společně se zelím a bramborami a bylo to v pohodě, všechno měkké na skus společně s bramborami. Cibule vypadla z postupu, ale nevadí to. Poměr masa dobrý, lžička kysané smetany do každé porce to velmi povznese.
Oprava… i po čtvrté porci je to fakt výborné. Asi jsem si oblíbil boršč.

Odkaz na uvaření

tlustá bába 10.1.14 17:11

Bez mouky, maso hovězí, vepřové, kuřecí, uzené, v té největší nádobě … asi malinko jiný postup, ale ono je to všechno velmi podobné.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Ukrajinský boršč č.2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ukrajinský boršč č.2

mein
10 příspěvků 29.1.14 20:22
boršč

No, vypadá to zajímavě a boršč si dám vždy rád.

Labužník jandule02
1099 příspěvků 23.1.14 10:39

Zrovna jsem vařila minulý týden. Trochu jinak, ale on je borš kreativní. Určitě ale do něho nepatří mouka a masox. Naopak mi tam chybí kapka octa a cukru.

DanaJ
1136 příspěvků 22.1.14 10:55

Úžasná fotka, hned bych si dala. Mám ráda velký kusy, ale taky by mi to doma neprošlo. :mavam:

Eja
3884 příspěvků 10.1.14 19:12
Bábo

Hezká fotka, ale poprvé palec dolů. Fotogenické velmi, dobré určitě. Ale - v polévce moc velké kusy. Jakýkoli rozměr nad 1×1×1cm by mi doma neprošel, a přiznám se, že jsem k tomu dospěla taky - na komické situace, kdy stál manžel nade mnou s šuplérou, ráda vzpomínám… :)

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ukrajinský boršč č.2

Dělám stejně, ale nedávám vůbec česnek. Je vynikající. Díky

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz