Recept Ukrajinský boršč č.2

(Hodnoceno 1x) Ukrajinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ukrajinský boršč č.2

Postup

Maso uvaříme doměkka, vyjmeme jej a vývar přes síto přecedíme. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, osmažíme na másle, zaprášíme moukou a vložíme do vařícího hovězího vývaru(můžeme přidat půl kostky masoxu). Do této polévky přidáváme na kostky nakrájené brambory, nahrubo nakrájené zelí, podušenou nebo sterilovanou červenou řepu, bobkové listy, pepř a papriku a vaříme tak dlouho až jsou brambory a zelí měkké. Hotový boršč dochutíme sádlem, do kterého jsme vetřeli utřený česnek se špičkou soli, vložíme do polévky na kostičky nakrájené maso, plátky rajčat (raději bez jader) a znovu zahřejeme do bodu varu. Při podávání přelijeme každou porci trochou kysané smetany.

Recept je z kategorií: Boršče

Nahlásit recept

  • 04.10.02 vloženo
  • 14980x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g hovězího zadního masa
  • 400 g hlávkové zelí
  • 400 g brambor
  • 250 g červené řepy
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 1 cibule
  • 4 rajčata (můžou být i sterilovaná nebo mražená)
  • 1,5 dl kysané smetany
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce másla
  • 2 bobkové listy
  • 2 stroužky česneku
  • mletá paprika
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • pepř a sůl

Doporučená příloha

  • Příloha - krajíček dobrého chleba.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 10.01.14 17:11

Bez mouky, maso hovězí, vepřové, kuřecí, uzené, v té největší nádobě … asi malinko jiný postup, ale ono je to všechno velmi podobné.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Ukrajinský boršč č.2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
mein
10 příspěvků 29.01.14 20:22
boršč

No, vypadá to zajímavě a boršč si dám vždy rád.

Labužník jandule02
1089 příspěvků 23.01.14 10:39

Zrovna jsem vařila minulý týden. Trochu jinak, ale on je borš kreativní. Určitě ale do něho nepatří mouka a masox. Naopak mi tam chybí kapka octa a cukru.

DanaJ
1136 příspěvků 22.01.14 10:55

Úžasná fotka, hned bych si dala. Mám ráda velký kusy, ale taky by mi to doma neprošlo. :mavam:

Eja
3854 příspěvků 10.01.14 19:12
Bábo

Hezká fotka, ale poprvé palec dolů. Fotogenické velmi, dobré určitě. Ale - v polévce moc velké kusy. Jakýkoli rozměr nad 1×1×1cm by mi doma neprošel, a přiznám se, že jsem k tomu dospěla taky - na komické situace, kdy stál manžel nade mnou s šuplérou, ráda vzpomínám… :)

DanaJ
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ukrajinský boršč č.2

Dělám stejně, ale nedávám vůbec česnek. Je vynikající. Díky

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Hruškový koláč Hruškový koláč
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz