Recept Ujáda / Ouillade/ z Languedoku

Eja Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V jednom hrnci / nejlépe Papinově/ uvaříme doměkka fazole. Do druhého hrnce dáme kapustu nakrájenou na větší kusy,oloupané brambory překrájené na čtvrtky, očištěnou mrkev na větší špalíky, oloupanou cibuli na silnější kroužky a žebírka, zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo potopeno, a přivedeme do varu a vaříme doměkka. Žebírka vyjmeme, obereme a kousky masa vrátíme zpět, přidáme měkké fazole, osolíme, opepříme, promícháme a necháme ještě chvíli na mírném ohni povařit. Každému dáme do hlubokého talíře od každého kousek, zalijeme polévkou, jíme vidličkou a nožem a nakonec lžící. Zpustlíci si v trošce kysané smetany zamíchají stroužek rozetřeného česneku a po troškách si přidávají lžičkou do talíře - ale to v originál receptu není, to je moje vylepšení. Zdroj: kuchařka " Francouzská kuchyně" z roku 1972

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 10.01.04 vloženo
  • 3961x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Ingredience

  • 500 g bílých fazolí
  • 1 velká kapusta
  • 6 velkých brambor
  • 2 cibule
  • velká mrkev
  • cca 250 g uzených vepřových žebírek
  • sůl,pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ujáda / Ouillade/ z Languedoku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz